Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maker trucfoto's ontploffende Sardijntoren niet strafrechtelijk verv..

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Middelburg
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Middelburg

Middelburg, 27 februari 2002

Maker trucfoto's ontploffende Sardijntoren niet strafrechtelijk vervolgd

De maker van de gemanipuleerde foto's van de Vlissingse Sardijntoren, die vorig jaar oktober via de e-mail zijn verspreid, wordt door de officier van justitie niet strafrechtelijk vervolgd.

De 39-jarige Vlissinger heeft verklaard, dat hij enkel een grap uit wilde halen en had daarbij niet de intentie iemand te bedreigen of te schokkeren. Op de gema-nipuleerde foto's was te zien hoe een vliegtuig zich in de Sardijntoren boorde en hoe deze vervolgens brandend instortte. De man had niet verwacht, dat de foto's, slechts bedoeld voor verspreiding binnen zijn eigen kennissenkring, op grote schaal doorgezonden zouden worden.

De officier van justitie heeft geoordeeld, dat de Vlissinger door de gevolgen van zijn handelen (waaronder alle media-aandacht) voldoende is gestraft en heeft de zaak om die reden onvoorwaardelijk geseponeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie