Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Houten betaalt mee aan zonne-energiesystemen

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Digitale Gemeente Houten

Actie Beldezon Houten

woensdag 27 februari 2002 - Bron: Beldezon

Houten betaalt mee aan zonne-energiesystemen
In navolging op de zonneboiler actie van 1997 en ter ondersteuning van hun milieubeleid heeft de gemeente Houten besloten om op 1 maart 2002 te starten met de actie beldezon Houten. De gemeente Houten heeft voor huiseigenaren die een zonne-energiesysteem aanschaffen een extra financiële bijdrage klaarliggen voor maximaal 40 zonneboilers en 40 zonnepanelen. Hierdoor kan het totale voordeel oplopen tot maar liefst 50% korting op de aanschafprijs. De actie beldezon Houten Houten geniet méér van de zon duurt tot 31 mei.

Directe aanleiding voor de actie is het toenemende besef dat het verstoken van fossiele brandstoffen (olie, kolen en gas) het leefmilieu fors aantast. Meest bekende voorbeeld is het broeikasgas CO2 dat vrijkomt bij verbranding van bijvoorbeeld gas. En te veel CO2 in de lucht kan tot klimaatveranderingen leiden. Niet voor niets heeft Nederland in internationaal verband afgesproken om in 2012 de uitstoot van CO2 te verlagen met ruim dertien miljard kilogram.

Zonne-energie
Zonne-energie is een uitstekend alternatief voor vervuilende, fossiele energiebronnen. Ter illustratie: een huishouden met een zonneboilersysteem bespaart jaarlijks 50% aan energie om kraanwater te verwarmen. Omgerekend komt dat neer op een verminderde uitstoot van circa 350 kilogram CO2 per jaar. In combinatie met een nieuwe HR-ketel kan de besparing nog hoger liggen. Wie drie zonnepanelen aanschaft voor het opwekken van groene stroom, bespaart per jaar circa 10% op zijn elektriciteitsnota.

De gemeente levert per huishouden een financiële bijdrage bovenop de subsidies van de rijksoverheid. De uitvoering en organisatie van de actie is in handen van beldezon. Deze organisatie richt zich sinds 1984 op de ontwikkeling en verkoop van zonne-energiesystemen. De inwoners van Houten krijgen van beldezon kunnen bij beldezon zonne-energiesystemen aanschaffen en hulp krijgen bij het aanvragen van subsidies. Ook zorgt beldezon ervoor dat het zonne-energiesysteem indien nootzakelijk geïnstalleerd wordt door een erkende installateur.

Informatiemarkt
Op 23 maart wordt in het Winkelcentrum Het Rond (Onderdoor 66) van 10:00 tot 14:00 uur een informatiemarkt gehouden over de actie beldezon Houten Houten geniet méér van de zon. Deze prachtige locatie is te danken aan de medewerking van winkeliersvereniging en de winkeliers van het winkelcentrum Het Ronde . Deskundigen van beldezon en de gemeente geven dan tekst en uitleg over de actie. Ook wordt gedemonstreerd hoe zonne-energiesystemen werken en hoe de subsidieregelingen in elkaar steken. Inwoners die meer informatie willen over zonne-energiesystemen kunnen een informatiepakket aanvragen bij beldezon: 0900 BELDEZON (0900235 33 966). De organisatie is ook bereikbaar via www.beldezon.nl of per e-mail (welkom@beldezon.nl).

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie