Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Asbestsanering Pothoofd Deventer

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Deventer

Asbestsanering Pothoofd

Op het Pothoofd heeft vanaf 27 februari een nieuwe asbestsanering plaats. Het zuidelijk deel van het terrein, dat eerder als 'onverdacht' was aangemerkt, blijkt toch sporen van asbest te hebben. Als de sanering is afgerond, wordt de grond overgedragen aan de projectontwikkelaar, zodat deze verder kan met het voorbereiden van de bouwwerkzaamheden.

In de periode september 1999-mei 2000 is op Pothoofd een bodemsanering uitgevoerd. Op het noordelijke deel van het terrein heeft toen een omvangrijke asbestsanering plaatsgevonden. Ten behoeve van de overdracht van de grond aan de projectontwikkelaar is onlangs opnieuw een bodemonderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat op het zuidelijke deel van het terrein ook asbest aanwezig is. Het gaat om stukjes asbestcement-plaat in de toplaag. Deze stukjes asbest worden verwijderd. Hiervoor is een plan van aanpak opgemaakt, dat ter beoordeling is toegezonden aan de provincie Overijssel. De saneringswerkzaamheden neemt naar verwachting circa drie weken in beslag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie