Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkbezoek de Vries in West Zeeuwsch-Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Oostburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Oostburg


Welkom > Actueel > Nieuws- en Persberichten > Persbericht - 22 februari 2002

Staatssecretaris de Vries op werkbezoek in West Zeeuwsch-Vlaanderen

Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat Woensdag 27 februari a.s. brengt staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat een werkbezoek aan West Zeeuwsch-Vlaanderen. Zij geeft hiermee gevolg aan de uitnodiging van wethouder Carien Bolijn tijdens de landelijke kustconferentie "Nieuw Nederlands Peil" die 7 februari jl. in Scheveningen plaatsvond.

Wethouder Bolijn was één van de gastsprekers tijdens deze conferentie waar toonaangevende bestuurders, deskundigen en andere betrokkenen bij het Nederlandse kustbeleid elkaar ontmoetten. Zij is in haar toespraak ingegaan op de voorgestane ontwikkelingen van de West Zeeuwsch-Vlaamse kust en meer specifiek op het project Integraal Kustzonebeheer. Dit project en het bijhorende uitvoeringsprogramma hebben een landelijke voorbeeldfunctie en werden eerder door het ministerie van Verkeer en Waterstaat bekroond met 22.689,= (prijsvraag Waterlandschap van de toekomst).

Tijdens het werkbezoek staan diverse facetten van het project centraal, waaronder de kustverdediging en het handhaven van de kustlijn. Ook wordt aandacht besteed aan de andere kwaliteiten van de kust zoals de economische welvaart, de mobiliteit en de landschappelijke inbedding en kwaliteitsverbetering van recreatiebedrijven. Naast een delegatie van het Oostburgse college zullen bij het werkbezoek vertegenwoordigers van de gebiedscommissie aanwezig zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie