Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financiële steun gemeente Breda voor restauratie

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

27-02-2002

Financiële steun gemeente voor restauratie
De gemeente Breda stelt 385.714,- Euro beschikbaar voor de restauratie van een aantal zeer bijzondere binnenmonumenten van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk. Gezien het grote historisch en cultureel belang van de binnenmonumenten van de Grote Kerk vindt de gemeente het belangrijk dat de restauratie wordt voortgezet. Het gaat hierbij om de restauratie van de volgende bijzondere objecten; muurvlakken, pilaren en kapitelen Prinsenkapel, Monument van Renesse, Schaduwschildering Heilige Kruiskapel en een aantal epitaven. De totale restauratiekosten van de hiervoor genoemde objecten bedragen circa 539.573,- Euro.

De restauratie van de Grote Kerk, zowel van binnen als van buiten, is nagenoeg afgerond. Wat nu veel aandacht vraagt is de restauratie van de vele belangrijke binnenmonumenten. De Grote Kerk herbergt een aantal grafmonumenten van de (Oranje) Nassaus, maar ook diverse prachtige gewelf- en muurschilderingen. Een aantal van de restauraties is inmiddels in uitvoering. Nog ruim 40 binnenmonumenten zullen de komende jaren gerestaureerd moeten worden. Dit vergt van het Stichtingsbestuur Grote Kerk grote financiële inspanningen, die zonder extra financiële steun vanuit de gemeente moeilijk te realiseren zijn.

Zeker tot 2010 zijn er geen rijkssubsidiemiddelen beschikbaar voor de restauratie van de binnenmonumenten. De Stichting Grote Kerk spant zich in voor het behoud van deze monumenten. Het beschikbaar stellen van een gemeentelijke restauratiesubsidie betekent voor de Stichting Grote Kerk een belangrijke financiële impuls, waarmee het mogelijk wordt gemaakt om de restauratie voort te zetten. Het verstrekken van deze bijdrage onderstreept tevens het belang dat de gemeente hecht aan de inspanningen van derden om waardevolle monumenten te restaureren.

Breda, 27 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie