Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 27-02-2002

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Groningen 27-02-2002
Duo pleegt in korte tijd tientallen autokraken Woensdag 27 februari 2002

Met de aanhouding van een 41-jarige Stadjer en diens kennis, een 26-jarige vrouw eveneens uit Groningen, heeft de politie meer dan honderd autoinbraken opgelost, alsmede enkele berovingen en diefstallen. Het stel werd op zondag 6 januari betrapt bij een diefstal vanuit een kamer van een hotel aan het Zuiderdiep in Groningen en toen vastgezet voor nader onderzoek. Al snel bleek het signalement en de werkwijze van die twee overeen te komen met een aantal auto-inbraken die met name hadden plaatsgevonden in het zuidelijk gedeelte van de stad (80) en zo rond de dertig in Eelde Het gaat dan om de wijk Helpman, De Wijert en in de omgeving van het Sontplein. Tijdens het verhoor bleek het tweetal ook tot twee keer toe een beroving gepleegd te hebben op de tippelzone. Op het moment dat zij bij een klant in de auto zat kwam de man bij de auto en deed voorkomen alsof zij plotseling weg moest. Bij het aankleden verdween in twee gevallen de portemonnee van de klant. Het paar stal een aanhanger in Nieuweschans en maakte zich zoals gezegd schuldig aan diefstal uit een Hotelkamer, waar ze werden betrapt.

Het stel zette de goederen voor een groot deel af via een vaste heler, een 29-jarige jarige stadsgenoot. Deze werd eveneens aangehouden en verhoord. Bij onderzoek in diens garagebox werd een grote hoeveelheid gestolen goederen aangetroffen (bijna 200 stuks). Het ging onder meer om autoradio, mappen met CDs, mobiele telefoons, computers en diverse audioapparatuur. Tevens werden ongeveer 2000 illegale CDs gevonden. Het bleek dat de man handelde kennelijk daarin en brandde ze waarschijnlijk zelf. In overleg met BUMA-STEMRA zal de man ook nog worden aangesproken voor de auteursrechten. De goederen zijn voor een klein deel terug te brengen naar de eigenaars. Het grootste deel kon niet meer worden herleid. In totaal gaat het om tienduizenden euros aan buit. Overigens strekte het onderzoek zich uit over de laatste maanden, waarin een zeer korte tijd tientallen strafbare feiten werden gepleegd.
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie