Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Zaanstad terechte winnaar FNV-prijs

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV

FNV: Gemeente Zaanstad terechte winnaar FNV-prijs

Vanmiddag is de wisselbokaal voor de meest sociale gemeente van Noord-Holland uitgereikt aan de gemeente Zaanstad. Deze prijs, in 1999 ingesteld door FNV Randstad, wordt jaarlijks toegekend aan de Noord-Hollandse gemeente die als beste uit het FNV-onderzoek 'Gemeente Wees Minimaal Sociaal' komt.

De FNV onderzoekt jaarlijks het minimabeleid van Nederlandse gemeenten onder de noemer 'Gemeenten Wees Minimaal Sociaal'. Dit jaar werd vooral gekeken naar de uitvoering van het minimabeleid. Een belangrijke indicatie hierbij is het bedrag dat de gemeente besteedt per huishouden met een minimuminkomen. De FNV vindt dat meer dan 750 euro naar de minima moet gaan en dat de regelingen ook eenvoudig toegankelijk moeten zijn voor deze groep. De gemeente Zaanstad voldoet het beste aan deze norm.

De bokaal werd overhandigd aan de gemeente Zaanstad tijdens een bijeenkomst in theater de Zaan in Zaandam. FNV-regiobestuurder Mustapha Laboui zei over de toekenning: 'De FNV vindt het belangrijk dat de voorzieningen voor alle minima toegankelijk zijn. De gemeente Zaanstad is een positieve uitzondering; de uitvoeringskosten zijn laag en de gemeente voert een ruimhartig beleid'.

Vorig jaar zaten de gemeenten Alkmaar, Bergen Purmerend en Waterland in de top van de competitie. Alleen Alkmaar handhaaft zich dit jaar in de top vier.

Meer informatie bij regiobestuurder Mustapha Laboui: 06 24214303

Website FNV Randstad: www.fnv.nl/randstad

27 feb 02 16:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie