Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Levering van IT-diensten Den Haag

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ten Hagen & Stam


Datum 27-feb-2002

Titel IT beheer, de processen simpel geïmplementeerd
Onderwerp- gebied ICT Breed

Product / Event Boek
Levering van IT-diensten Den Haag, 28 februari 2002

IT-beheer en onderhoud kost uiteindelijk drie maal zo veel als de aanschaf en ontwikkeling van nieuwe systemen. IT-beheer moet daarom effectief en efficiënt zijn. Organisaties dekken dit af met Service Level Agreements, waar een boeteclausule standaard onderdeel van is.

Met alle veranderingen in het werkveld van IT-beheer is het daarom belangrijk dat er vaste definities en procedures zijn. ITIL wordt als de feitelijke standaard voor het beheer van IT-middelen en diensten gezien. De complete ITIL-bibliotheek bestaat uit ongeveer 40 boeken. Ondanks de belangstelling voor ITIL was er tot voor kort geen beknopt Nederlandstalig naslagwerk.

Onlangs verscheen bij ten Hagen & Stam Uitgevers 'Levering van IT-diensten' van Judith Cremers en Natalie Kramer. Het is het tweede deel in de ITIL Compact Reeks, waar in eerder 'Ondersteuning van IT-diensten' verscheen. De ITIL Compact Reeks beschrijven de Service Management processen als schakel tussen technologie en bedrijfsvoering. De nieuwste richtlijnen van de Office of Government Commerce (OGC) zijn in 'Levering van IT-diensten' opgenomen'.

Het boek gaat in op de diensten die in de bedrijfsvoering nodig zijn om de gebruikers voldoende te ondersteunen. Tactische processen zoals Service Level Management worden uiteengezet met definities en doelstellingen. Ook worden de voordelen en mogelijke knelpunten van elk proces belicht.

Noot aan de redactie:

Titel: Levering van IT-diensten
Auteurs: Judith Cremers en Natalie Kramer
Uitgever: ten Hagen & Stam
ISBN: 90 440 0 1450
Prijs: 18,53 per los exemplaar

U kunt een gratis recensie exemplaar aanvragen bij uitgeverij ten Hagen & Stam bv, Revlie Schuit, Postbus 31, 2370 AA Roelofarendsveen, telefoon: (071) 3323902, e-mail: (tenhagenstam@artifexsupport.com). Een digitale versie van dit persbericht is op de website van ten Hagen & Stam verkrijgbaar. U kunt zich daar tevens abonneren op de e-mail service. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Devilee,
telefoon: (070) 3046271, e-mail: (e.devilee@wkths.nl).
Product / Event (e.devilee@wkths.nl)
Present-Exemplaar (tenhagenstam@artifexsupport.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie