Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare bekendmakingen gemeente Bergen 27-02-2002

Datum nieuwsfeit: 27-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Bergen


Informatiebijeenkomst drugs en drugsgebruik
Bouwkavels bestemmingsplan Wellerlooi
Gehandicapten parkeerkaart
Drugs en drugsgebruik

Informatiebijeenkomst voor ouders/ verzorgers
Op donderdag 7 maart houdt de gemeente een informatiebijeenkomst over drugs en drugsgebruik in onze gemeente. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in gemeenschapshuis Iedershuus in Afferden en is bedoeld voor alle ouders/ verzorgers in onze gemeente.

De bijeenkomst is een samenwerking tussen CAD, politie, Synthese, Halt-bureau, voortgezet onderwijs, GGD en gemeente.

Uw vragen worden beantwoord

Het eerste gedeelte van de bijeenkomst bestaat uit informatie over drugs, drugsgebruik en voorlichting door het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs (CAD)) over dit onderwerp. Tijdens het tweede gedeelte van de avond worden uw vragen beantwoord. U kunt vragen rechtstreeks stellen of schriftelijk tijdens de pauze. Ook kunt u uw vragen vooraf indienen via de bon op onze informatiepagina in Grens en Maas. U kunt uw vragen anoniem stellen. Tijdens de informatieavond zijn folders beschikbaar als aanvulling op de informatie die u deze avond ontvangt.

Ouders/ verzorgers

Naar aanleiding van de berichten in de media heeft dorpsraad Afferden een verzoek ingediend bij de gemeente voor het mede-organiseren van een informatiebijeenkomst. In overleg met de dorpsraad is afgesproken deze bijeenkomst voor alle ouders/ verzorgers in onze gemeente te organiseren.

Onderzoek

Tijdens een onderzoek van de politie eind 2001 kwam onverwacht een hoog harddruggebruik onder jongeren naar voren. Om de situatie in beeld te brengen heeft de gemeente overleg met alle betrokken instanties, zoals politie, Synthese, Bureau Jeugdzorg, Halt-bureau, voortgezet onderwijs, CAD en GGD. Op basis van de verzamelde informatie wordt een plan van aanpak gemaakt. Belangrijk onderdeel hiervan is preventie en voorlichting aan jongeren. Maar ook voorlichting aan ouders/ verzorgers, bijvoorbeeld over het herkennen van gebruik en het oppikken van signalen, is een belangrijk onderdeel in het plan van aanpak.
Bouwkavels bestemmingsplan Wellerlooi

Belangstellenden kunnen inschrijven

In het bestemmingsplan Wellerlooi (Droogstal Zuid) worden vijf gemeentelijke bouwkavels verkocht. Via loting wordt de volgorde van verkoop bepaald.

De kavels variëren van 216 m2 tot maximaal 375 m2 en zijn bestemd voor de bouw van vier halfvrijstaande woningen en een vrijstaande woning. De grondprijs bedraagt 136,- per m2, exclusief 19% btw kosten koper. De kavels zijn bedoeld voor eigen bebouwing en bewoning; de koper is verplicht de woning gedurende vijf jaren na de voltooiing zelf (met eventuele gezinsleden) te bewonen. Per echtpaar/ paar van (samenwonende) partners kan zich slechts één persoon inschrijven.

Woonbinding

De kavels worden verloot aan personen, die een woonbinding hebben met het dorp Wellerlooi. Hieronder wordt verstaan:

* personen, die nu in Wellerlooi wonen (de gemeentelijke bevolkingsadministratie geldt als maatstaf);
* personen, die vanaf hun geboorte ten minste 15 jaren onafgebroken in Wellerlooi hebben gewoond;

* personen, die in totaal gedurende ten minste 20 jaren in Wellerlooi hebben gewoond;

* personen, die in Wellerlooi een baan (gaan) vervullen en daardoor economisch gebonden zijn (de arbeidsovereenkomst moet overlegd worden).
Inschrijven
U kunt zich inschrijven van maandag 4 maart 2002 tot en met vrijdag 22 maart 2002 uur, elke dag van 09.00 uur tot uiterlijk 12.00 uur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis. Het inschrijfgeld bedraagt 50,- en moet u contant betalen. Dit bedrag wordt niet terugbetaald of later verrekend. Het volledig ingevulde inschrijfformulier en het inschrijfgeld moet uiterlijk 22 maart 2002 om 12.00 uur in ons bezit zijn. De loting wordt verricht door een notaris.

Informatie

Voor meer informatie kunt u elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis. Telefoon (0485) 34 83 59.
....jij komt toch ook?
Volgende week woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Alle kiesgerechtigden hebben inmiddels een oproepkaart ontvangen. kaart zien in welk stembureau u uw stem moet uitbrengen. Heeft u geen oproepingskaart ontvangen? Neem dan direct contact op met de werkgroep Verkiezingen, telefoon (0485) 34 83 07.

Stembureaus

Voor de verkiezingen zijn de volgende stembureaus aangewezen:


- Nieuw Bergen, ESG Den Asseldonk;


- Nieuw Bergen, Openbare Bibliotheek;


- Aijen, zaal 't Veerhuis;


- Afferden, gemeenschapshuis Iedershuus;


- Siebengewald, zaal Wahlen;


- Well, zaal Vink ;


- Wellerlooi, gemeenschapshuis 't Luukske.

Alle stembureaus zijn ook voor minder-validen toegankelijk.

500 nieuwe kiezers

Iedereen die voor het eerst aan de gemeenteraadsverkiezingen deelneemt heeft inmiddels een informatiepakket ontvangen. Hierin zit onder andere een uitleg van de oproepkaart en een handige woordenlijst. In onze gemeente kunnen ongeveer 500 inwoners voor de eerste keer deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
U dient uw stem uit te brengen in een stembureau in de gemeente Bergen. Het is niet verplicht te stemmen in uw eigen stembureau. U kunt uw stem ook uitbrengen in een ánder stembureau in de gemeente Bergen. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig. Bij de gemeente kunt u uw oproepingskaart laten omzetten in een kiezerspas. U kunt van deze mogelijkheid gebruik maken tot en met 1 maart.
Dit is stemmen bij volmacht. U kunt uw volmacht-stem laten uitbrengen in uw eigen of in een ander stemdistrict. Hiervoor moet u iemand die in hetzelfde stembureau als u moet stemmen machtigen uw stem uit te tegelijk met zijn/haar stem ook uw stem uit. Een persoon kan voor maximaal twee anderen een stem uitbrengen. Voor alle duidelijkheid: U Bergen onderzoekt veiligheid en leefbaarheid
Schriftelijke enquête onder eigen inwoners
Leges Gehandicapten Parkeerkaart
In september 2001 hebben burgemeester en wethouders besloten om het tarief voor de Gehandicapten Parkeerkaart te verhogen tot 75,-. Dat tarief was kostendekkend.

Naar aanleiding van een bezwaar van het platform Voorzieningen Gehandicapten hebben burgemeester en wethouders het besluit heroverwogen. Het college heeft besloten om het besluit van september 2001 in te trekken. De kosten voor de Gehandicapten Parkeerkaart zijn met ingang van 1 januari 2001 vastgesteld op 32,-. Dit zijn de kosten Gehandicapten Parkeerkaart 2001 ( f 69,-) verhoogd met 2% prijsindexering. Als u meer heeft betaald voor de parkeerkaart kunt u het teveel betaalde terug ontvangen. Neem hiervoor contact op met de afdeling Welzijn.

Verlenging parkeerkaart

De Gehandicapten Parkeerkaart wordt verleend voor een termijn van maximaal 5 jaar. Na de maximale termijn van 5 jaar moet een nieuwe kaart worden aangevraagd. Als voor deze nieuwe kaart géén medische keuring noodzakelijk is bedragen de kosten 10,-. Als er wel een medische keuring noodzakelijk is bedragen de kosten 32,-.

Informatie

Als u meer informatie wilt over een Gehandicapten Parkeerkaart kunt u contact opnemen met de afdeling Welzijn, mevrouw M. Hendriks, telefoon (0485) 34 83 19.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...