Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gentherapie voor kinderen met hersentumoren mogelijk

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VU ziekenhuis

Amsterdam, 25 februari 2002

Gentherapie voor kinderen met hersentumoren mogelijk

Experts op het gebied van gentherapie bijeen in Amsterdam.

Internationale top- experts op het gebied van gentherapie presenteren van 28 februari tot en met 2 maart in de Vrije Universiteit de stand van zaken van gentherapie bij de behandeling van kanker.

Gelijkertijd vindt de eerste klinische trial van gentherapie plaats bij kinderen met hersentumoren in het Texas Childrens hospital in Houston, Verenigde Staten

Professor Brenner, verbonden aan deze kliniek, toont met de eerste resultaten aan dat gentherapie zo veelbelovend en veilig is. Het zou perspectief bieden aan kinderen met dergelijke tumoren.

Professor Berns van het Nederlands Kanker Instituut gaat in op het ontstaan van kanker en de kenmerken van individuele tumoren. Dit is van belang om gericht medicijnen te kunnen ontwikkelen, stelt hij. Hij presenteert technieken om de biologische samenstelling van een cel te ontrafelen.

De jaarlijkse A.J van der Eb lezing zal worden gehouden door professor van Ommen, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn lezing is gewijd aan de benoeming van het humaan genoom en de betekenis daarvan voor wetenschap en samenleving.

Leidend thema op deze conferentie is virus therapie, met name omdat de eerste onderzoeksresultaten succesvol blijken te zijn.

Dit "3rd international symposium on genetic anticancer agents" wordt georganiseerd door het VU medisch centrum in samenwerking met NDDO oncology b.v in Amsterdam.

Meer informatie:

De conferentie vindt plaats van 28 februari tot en met 2 maart in de aula van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, Boelelaan 1105, Amsterdam. Informatie over het programma: www.nddo.org, dienst Public Relations en Voorlichting van het VU medisch centrum. Jakomien ter Haar, 020-4443444

© VU medisch centrum 25/02/02 dienst public relations & voorlichting (prv@vumc.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie