Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming directeur Gezondheidskiosk

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GEZONDHEIDSKIOSK

Personalia: Benoeming directeur Gezondheidskiosk

Personalia: Benoeming directeur Gezondheidskiosk

Hein Dungelmann is benoemd tot directeur van de Stichting Gezondheidskiosk. De afgelopen jaren heeft hij reeds gewerkt op het gebied van Gezondheidszorg en Internet. Hein Dungelmann heeft na zijn doctoraal geneeskunde een MBA behaald in Rotterdam. Hij volgt Jeroen Haster (Accenture) op die deze functie in de opstart fase van de stichting ad interim heeft vervuld.

De gezondheidskiosk is eind november als bèta versie van start gegaan en is te vinden onder www.gezondheidskiosk.nl. Deze bèta versie is bedoeld om werkers in de gezondheidszorg kennis te laten maken met dit initiatief. Hein Dungelmann en zijn staf werken in de komende tijd aan het vergroten van het aantal participanten en daarmee aan het vergroten van de hoeveelheid content. Na de zomer volgt de publiekstart.

Over de Gezondheidskiosk
Op 27 november is de Gezondheidskiosk als bèta versie van start gegaan. Veel internetgebruikers zoeken informatie over gezondheid en zorg op de grote hoeveelheid gezondheidssites op het internet. Om de internetgebruiker te assisteren bij het zoeken naar actuele en betrouwbare informatie over gezondheid en zorg is dit internetportaal opgericht. Op het portaal zelf wordt aangegeven waarop gelet moet worden bij het vinden van betrouwbare en onafhankelijke informatie op het internet. De leden hebben een gedragscode ondertekend, waarin de criteria staan waaraan de informatie op hun site gaat voldoen. De tekst van deze gedragscode is op het portaal te vinden. Het initiatief vloeit voort uit het advies Patiënt en Internet van de Raad voor de Volksgezondheid.
De deelnemers in de stichting zijn: de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie, de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunde, het Nederlands Huisartsen Genootschap, het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO, de Consumentenbond, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Voorzitter: Ronald Florisson

06-53831586
(r.florisson@gezondheidskiosk.nl)

Stichting Gezondheidskiosk
Overgoo 11
2266 JZ LEIDSCHENDAM

070-3179821

28 feb 02 11:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie