Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 28-02-2002

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-02-2002 2e Persbericht 28 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verkeersongeval
Een 59-jarige vrouw uit Geldrop is donderdagmorgen om 8.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Anthony Fokkerweg. Ze reed met haar auto achter op de auto van een 23-jarige Eindhovenaar die stopte. Daardoor ontstond een kleine kettingbotsing met nog twee andere autos. Die autos werden bestuurd door een 51-jarige Eindhovenaar en een 37-jarige man uit Someren. De vrouw is met letsel aan haar borst overgebracht naar het St Anna ziekenhuis.

Eindhoven: Meisjes drie keer betrapt op bromfiets Op het fietspad aan de Winston Churchilllaan zag de politie woensdagavond rond 20.40 uur een 16-jarige bromfietster en een 15-jarige passagiere, beiden uit Eindhoven, rijden zonder helm. Het tweetal werd hierop staande gehouden. Toen de agent vroeg naar het bromfietscertificaat van de 16-jarige bestuurster bleek dat zij niet over dit certificaat beschikte. De passagiere kon op dat moment geen identiteitskaart laten zien. Het duo werd bekeurd voor het niet dragen van een helm, het niet beschikken over een bromfietscertificaat en het rijden over het fietspad. In totaal 151 Euro. Vervolgens werd aangegeven dat de meiden te voet verder moesten gaan. Kort daarna ziet de politie hen weer wegrijden op de bromfiets. Opnieuw werden de dames staande gehouden en bekeurd voor het niet dragen van een helm en het rijden zonder bromfietscertificaat. Ze werden nogmaals nadrukkelijk gewaarschuwd dat ze moesten gaan lopen. Zouden ze deze waarschuwing negeren en weer gaan rijden dan zouden dezelfde bekeuringen uitgedeeld worden. Binnen vijf minuten zag de agent het duo echter weer op de bromfiets zitten. Ze werden weer staande gehouden. Wederom werden ze bekeurd voor dezelfde overtredingen en dit keer ook voor het niet voldoen aan een bevel na een overtreding. De meiden gaven aan dat ze geen zin hadden om te gaan lopen en daarom weer op de bromfiets waren gestapt. De kosten van het aantal bekeuringen waren inmiddels opgelopen tot ruim 400,=.

Helmond: Bekeurd voor het oversteken van de A270 Tijdens een verkeerscontrole zijn op de A270 vijf personen bekeurd. Zij staken de A270 over terwijl dit verboden is voor voetgangers.

Helmond: Brand
In een zorgcentrum op de Hof Bruheze is donderdagmiddag rond 15.30 uur brand ontstaan door een plastic bakje dat op een elektrische kookplaat stond in één van de kamers. De brandweer heeft de brand geblust. Een bewoonster en een medewerker werden ter plaatse door de GGD onderzocht omdat ze mogelijk rook ingeademd hadden.

In een woning op Hollandhof heeft een bewoonster donderdagmiddag een thermosfles op het fornuis laten staan. De fles is gaan smelten waardoor een rookmelder in de woning werd geactiveerd. Hierdoor werd de brandweer meteen ingeschakeld zodat deze tijdig kon ingrijpen. Er ontstond lichte rookschade in de woning.

Aarle-Rixtel: Autogordelcontrole
Op de Lieshoutseweg is donderdag tussen 11.00 en 11.30 uur een autogordelcontrole gehouden. Vier voertuigen werden gecontroleerd. Een persoon droeg geen autogordel en kreeg een bekeuring.

Maarheeze: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is in Maarheeze in de Gentiaanstraat een grijze Volkswagen Golf TDI met het kenteken XX-XD-68 gestolen.

Mierlo: Snelheidscontrole
Op de Bekelaar zijn donderdag tussen 9.15 en 11.35 uur 541 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 102 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/u.

Ook op de Industrieweg werd donderdag tussen 13.35 en 15.30 uur een snelheidcontrole gehouden. 522 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan 39 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid is 92 km/u terwijl op deze weg 50 gereden mag worden.

Geldrop: Diefstal koelwagen
In de nacht van woensdag op donderdag is in Geldrop in de Amandil een witte Mercedes bestelauto type 310D-XI N met het kenteken VX-90-BV gestolen. Het betrof een koelauto bestemd voor vleesvervoer.

Son: Verkeerscontrole
Donderdagmorgen tussen 7.30 en 8.30 uur is in de Kanaalstraat een verkeerscontrole gehouden. De politie lette speciaal op het volgen van de verplichte rijrichting. Er waren 21 bestuurders die zich daar niet aan hielden en zijn hebben een bekeuring gekregen.

Op de Eindhovenseweg is donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Er werden ruim tien bekeuringen uitgedeeld. 8 voor het rijden door rood, een voor het rijden over het fietspad met een personenauto, een voor het niet vrijhouden van de kruising, een voor het niet volgen van de pijlen in de voorsorteervakken en twee voor het links rijden over de Eindhovenseweg waardoor het tegemoetkomend verkeer wordt gehinderd.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Provincialeweg zijn donderdag tussen 13.30 en 16.15 uur 1.378 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 89 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 88 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie