Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Automatische kwijtschelding belasting in gemeente Sneek

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Sneek
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Sneek


Kwijtschelding soms automatisch

KWIJTSCHELDING SOMS AUTOMATISCH De gemeente Sneek verleent bepaalde groepen inwoners met een minimum inkomen automatisch kwijtschelding van belasting. Tot nu toe gold voor iedereen dat hij of zij zelf kwijtschelding moest aanvragen, maar burgemeester en wethouders hebben besloten dat het voor bepaalde groepen best zonder administratieve rompslomp kan.
Twee groepen belastingplichtigen krijgen in het vervolg automatisch kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Dat zijn de groep inwoners die vorig jaar volledige kwijtschelding kregen en toen 65 jaar of ouder waren en de groep inwoners die vorig jaar kwijtschelding hebben gekregen en in 2001 en 2002 recht hebben op een uitkering. Deze groepen zitten namelijk al zodanig bij de gemeente in de administratie, dat dit vrij eenvoudig uitgerekend kan. De gemeente stelt degenen die voor automatische kwijtschelding in aanmerking komen deze week meteen op de hoogte van het nieuwe beleid. De overige belastingplichten moeten nog steeds gebruik maken van het aanvraagformulier en verschillende bewijsstukken overleggen. Door het plaatsen van advertenties en het actief toezenden van aanvraagformulieren, probeert de gemeente zoveel mogelijk andere mensen te bereiken die misschien recht op kwijtschelding zouden kunnen hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie