Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse brouwerijen: wereldtop in energiezuinigheid

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CENTRAAL BROUWERIJ KANTOOR

Nederlandse brouwerijen: wereldtop in energiezuinigheid

Nederlandse brouwerijen: wereldtop in energiezuinigheid

De Nederlandse bierbrouwerijen behoren tot de meest energiezuinige ter wereld. Dat blijkt uit het rapport van de Commissie Benchmarking dat vandaag is aangeboden aan de ministers Jorritsma en Pronk. Het rapport is onderdeel van het Convenant Benchmarking en beschrijft hoe een aantal sectoren van het Nederlandse bedrijfsleven presteert op het gebied van energiegebruik.
Directeur Jack Verhoek van het Centraal Brouwerij Kantoor is trots op de prestatie van de Nederlandse brouwerijen. Tussen 1989 en 2000 is het energiegebruik per liter bier met één derde gedaald. Deze inspanning heeft ons op deze toppositie gebracht. De komende jaren willen wij deze toppositie behouden of zelfs verstevigen. Voor de brouwerijen is het de eerste keer dat wereldwijd een vergelijking van het energiegebruik is gemaakt.
Niet alleen op energiebeleid lopen de Nederlandse brouwerijen voorop, aldus Verhoek.In 25 jaar is bijvoorbeeld het gemiddeld waterverbruik gedaald van twintig liter tot ongeveer zes liter per liter bier.

Volgens het Centraal Brouwerij Kantoor geven de bovenstaande cijfers aan dat met convenanten tussen Overheid en bedrijfsleven een optimale milieuwinst wordt behaald. Niet alleen voor energiegebruik, maar ook bij verpakkingsafval zijn met convenanten bijzondere resultaten bereikt. Met een realistische doelstelling waarbij het bedrijfsleven zelf de middelen kiest, is het maximale te bereiken. Of zoals directeur Verhoek het uitdrukt: Een sector die werkt met natuurproducten als water, gerst en hop, is immers gebaat bij een zo schoon mogelijk milieu.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie