Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht 28-02-2002

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-02-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 9.30 uur

Autodieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie langs de rijksweg A2 twee mannen aangehouden die in een gestolen auto reden.

Donderdagmorgen om 00.23 uur werden agenten gezonden naar de A2, waar twee mannen lopend de rijbaan over zouden steken. Ter plaatse troffen zij een 34-jarige man uit IJsselstein en een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. Zij beweerden dat een vriend pech had op de westelijke rijbaan. De agenten, die het niet vertrouwden, stelden een onderzoek in naar de auto.

Het bleek dat de auto op 25 februari was gestolen in Soesterberg en dat hij gesignaleerd stond. De twee verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de aanhouding verzette de 34-jarige verdachte zich zodanig, dat de agenten enige fysieke dwang moesten toepassen om hem onder controle te krijgen.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie drie jongemannen aangehouden die op de Acaciastraat in een auto hadden ingebroken.

Om 17.36 uur werden agenten gezonden naar de Amsterdamsestraatweg, waar de jongemannen zouden lopen die even daarvoor hadden ingebroken in een auto op de Acaciastraat. Een getuige wist de agenten te melden dat het groepje een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg was binnengelopen. De politie trof binnen de drie jongemannen aan. Het betreffen een 18-jarige man uit Nieuwegein en een 18-jarige en 16-jarige man uit Utrecht. De buit werd in de omgeving teruggevonden. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie drie mannen uit Utrecht aangehouden die hadden gepoogd in te breken in een bedrijf aan de Nijverheidsweg.

Agenten werden om 21.10 uur gezonden naar de Nijverheidsweg waar een inbraak zou worden gepleegd. Het zou om drie daders gaan. Hierop trof de politie bij het bedrijf drie mannen aan die volgens getuigen de daders waren. Het betroffen drie mannen uit Utrecht, van 22, 20 en 19 jaar. De drie zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Door de alerte melding van getuigen is het bij een poging inbraak gebleven en wisten de inbrekers geen buit te bemachtigen.

Snelheidscntroles

UTRECHT Woensdag zijn er door de politie verschillende snelheidscontroles gehouden in de stad Utrecht.

Tussen 08.00 uur en 11.00 uur werd gecontroleerd op de Koningin Wilhelminalaan. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 1.111 voertuigen werd gemeten. 160 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u.

Tussen 08.00 uur en 11.30 uur werd gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 1.859 voertuigen werd gemeten. 239 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Van 14.30 uur tot 16.15 uur werd de snelheid van 505 voertuigen gemeten op de Darwindreef. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 103 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie