Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiële opening jongerencentrum Peedrie, Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Kerkrade
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Kerkrade

27.02.02: Officiële opening jongerencentrum Peedrie

Op donderdag 28 februari om 18.00 uur opent de Kerkraadse welzijnsinstelling Impuls de deuren van jongerencentrum Peedrie aan de St. Pieterstraat 3. Wethouder Krasovec zal de officiële openingshandeling verrichten.

Nieuwe stijl
Peedrie is het eerste jongerencentrum in Kerkrade in nieuwe stijl. In totaal zullen vier jongerencentra in Kerkrade worden geopend. Het zijn jongerencentra die elk een extra stedelijk tintje krijgen in de vorm van extra activiteiten op het gebied van multimedia, sport, kleinkunst en muziek. De jongerencentra worden gerealiseerd door welzijns-instelling Impuls, in samenwerking met de gemeente Kerkrade.

In de wijk Bleyerheide zal een jongerencentrum gerealiseerd worden in het voormalige KVC gebouw aan de Pricksteenweg. Voor Kerkrade-West is een nieuw jongerencentrum gepland in de campus aan de Spekhofstraat, de opvolger van het huidige Westside. In Eygelshoven is onlangs de voormalige "6x9 ruimte" gecombineerd met het oude tienercentrum in het Socioproject tot jongerencentrum Pulse.

Vanuit de vier jongerencentra zal men zich met een uitgebreid programma-aanbod richten op de verschillende leeftijdsgroepen.

Het jongerencentrum aan de St. Pieterstraat 3, voorheen Komjoenikeet, heeft in het najaar van 2001 een facelift ondergaan. Zo is de zaal helemaal gerenoveerd en geschikt gemaakt voor kleinschalige podiumactiviteiten zoals kleinkunst en optredens van amateurbands. Verder zal het jongerencentrum worden voorzien van een multi-mediaruimte.

De feestelijkheden rondom de opening van Peedrie beginnen op 28 februari rond 18.00 uur. De officiële openingshandeling voor Peedrie zal rond 18.15 uur worden verricht door wethouder Krasovec. Vanaf 19.00 uur is de ruimte geopend voor tieners en jongeren.

Het avondprogramma komt tot stand in samenwerking met het muziekcollectief Kerkrade. Vanuit het muziekcollectief Kerkrade zullen de bands Suddenly Cult en Fumigate zorgen voor levende muziek, waarbij de band Suddenly Cult omstreeks 19.00 uur de muzikale aftrap zal voor haar rekening neemt. Verder zal DJ "Bertje" zorgdragen voor de overige muziek.

Voor de komende maanden staan er tal van activiteiten op het programma zoals workshops muziek, internet , DJs, cabaret en R&B night.

Vooralsnog is het jongerencentrum geopend op woensdag van 19.00 22.00 uur, op donderdag van 15.00 18.00 uur en 19.00 22.00 uur en op vrijdag van 19.00 24.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie