Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Verhulst brengt werkbezoek aan zusterstad Brno

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Utrecht

Wethouder Verhulst brengt werkbezoek aan zusterstad Brno

Wethouder René Verhulst voor internationale samenwerking bezoekt de zusterstad Brno van donderdag 28 februari tot en met zondag 3 maart 2002. Aanleiding is de afronding van het project 'Housing, an integral approach'. Verhulst zal vrijdag met burgemeester Duchon van Brno het handboek "Walking the tight rope; the preparation and use of district development plans" in ontvangst nemen. Dit handboek is het werk van de Housing-projectgroep. Het Housing project werd gestart als onderdeel van de stedenband Utrecht - Brno en werd in oktober 2000 bekroond met de "Eurocities award on innovative governance" in de categorie internationale samenwerking. Verhulst zal ook met vertegenwoordigers van de gemeente Brno en het onderwijs in Brno spreken.

Het project "Housing, an integral approach" is erop gericht om de stad Brno en haar inwoners te ondersteunen bij het omgaan met nieuwe verantwoordelijkheden op het gebied van volkshuisvesting. Deze nieuwe verhoudingen zijn het gevolg van de overgang van een centrale planeconomie naar een markteconomie. Ook wilde Brno met dit project een strategie ontwikkelen om de bestaande woningvoorraad te herstructureren in samenspraak met de huiseigenaren. Bij het bereiken van deze doelstellingen kwam de expertise van de gemeente Utrecht op dit terrein goed van pas. Anderzijds wilde Utrecht door middel van dit project meer inzicht verwerven in het hanteren van verschillende beleidsinstrumenten.

Het project ging in 1999 van start met een aantal workshops in Brno. Nu het project is afgerond liggen er naast het bovengenoemde handboek twee wijkontwikkelingsplannen voor twee stadsdistricten van Brno en een beleidsplan Volkshuisvesting voor de gehele stad.

Wethouder Verhulst zal tijdens zijn bezoek ook nog van gedachten wisselen met de gemeentelijke directeur Ruimtelijke Ordening van Brno over samenwerking op het gebied van de structuurplanontwikkeling. Ook wordt Verhulst ontvangen door vertegenwoordigers van het gymnasium en de Daltonschool in Brno.

Utrecht, 27 februari 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie