Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 28-02-2002

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-02-2002
1e Persbericht 28 februari 2002
Eindhoven: Mannen met inbrekersspullen aangehouden Donderdagavond rond 22.00 uur zijn op de Verzetsheldenlaan twee mannen aangehouden. Het betreffen een 20-jarige inwoner van Utrecht en een man waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld. Getuigen merkten drie mannen op die een auto achterlieten en de wijk ingingen. De gewaarschuwde politie hield de omgeving in de gaten. Toen twee van de drie er met de auto vandoor wilden gaan werd de auto door de politie klem gezet. De twee inzittenden hadden allebei een breekijzer bij zich. In de auto troffen de agenten een beamer en twee laptops. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten en de politie onderzoekt of de spullen gestolen zijn. De auto is voorlopig in beslaggenomen. Van de derde man ontbreekt nog ieder spoor.

Eindhoven: Winkeldief bedreigt agent
Donderdagavond rond 19.30 uur is in een winkel aan het Nederlandplein een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was flink dronken en botste tegen een man op die aan het winkelen was. De dronken man wilde direct op de vuist met de andere man. Die maande hem tot kalmte. De dronken Eindhovenaar bleef schreeuwen en dreigen. De andere man maakte zich toen bekend als politieman (Tilburg) maar dat werkte als een rode lap op een stier. De dronken man wilde de politieman te lijf gaan maar hij moest meteen het onderspit delven en ging tegen de grond. Op dat moment vielen twee pakketten vlees uit zijn kleding. De dronken man werd overgedragen aan de politie die hem insloot.

Eindhoven: Diefstal autos
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Reinkenstraat een groene Opel Vectra 1.8 automaat met het kenteken JN-JF-22 gestolen.

In de Cameliastraat werd in de nacht van woensdag op donderdag een blauw gele Mercedes 208 D met het kenteken VT-42-FP gestolen.

Veldhoven: Veel schade bij inbraak in garagebedrijf Donderdagmorgen rond 0.45 uur is ingebroken bij een garagebedrijf op industrieterrein de Run in Veldhoven. De inbrekers waren kennelijk uit op een dure auto die binnen stond. Met een gestolen auto werd het hekwerk kapot gereden. Een auto van het bedrijf werd vernield en buiten het hekwerk gereden. Een ruit van een roldeur werd vernield om binnen te komen. Het lukte de inbrekers niet om de dure auto mee te nemen. Het alarm trad in werking. De inbrekers hebben vermoedelijk uit frustratie drie autos die binnen stonden vernield. Later in de nacht werd in Duizel op de Hoef de auto aangetroffen warmee de inbraak was gepleegd. Die auto was in Waalwijk gestolen.

Hapert: Inbrekers rijden door roldeur
Donderdagmorgen rond 1.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Energieweg in Hapert. Een ruit van een roldeur werd ingeslagen om binnen te komen.Een ruit van een auto die voor de deur stond werd ingeslagen en die auto werd verplaatst. Met een Volkswagen Golf VR6, die bij het bedrijf binnen stond reden de dieven dwars door de roldeur naar buiten. De Golf, die flink beschadigd moet zijn, is door de dieven meegenomen.

Valkenswaard:Inbraak autobedrijf
Donderdagmorgen rond 0.30 uur is ingebroken bij een autobedrijf op de John F Kennedylaan in Valkenswaard. Mogelijk zijn de daders binnen gekomen via de roldeur aan de voorzijde van het bedrijf. Binnen namen de dieven een witte Volkswagen Caddy mee en reden daarmee dwars door de roldeur naar buiten. Ze zijn met de auto aan de haal gegaan.

Waalre: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Elandlaan een zwarte Volkswagen Golf VR6 met het kenteken 52-HL-VZ gestolen.

Son: Verkeerscontrole
Donderdagavond heeft de politie op de Eindhovenseweg in Son een verkeerscontrole gehouden. De politie bekeurde 31 automobilisten die ter plaatse links bleven rijden. Hierdoor werd verkeer richting benzinestation gehinderd. Er werden 20 automobilisten bekeurd die door rood reden en vier bestuurders gingen op de bon,omdat ze over het fietspad van de 2000 reden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie