Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 28-02-2002

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-02-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.15 uur) Donderdag 28 februari 2002

Sittard, rijden onder invloed:
Een 39 jarige inwoner van het Franse Charleville Meziers is woensdagmiddag 27 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille wilde woensdagmiddag omstreeks 16.25 uur op de Rijksweg te Sittard de bestuurder van een personenauto controleren maar deze kreeg dat vermoedelijk in de gaten. Hij bracht zijn voertuig tot stilstand, stapte uit en wilde weglopen. De bestuurder werd echter aangesproken en daarop ook gecontroleerd. De bestuurder moest een alcoholblaastest ondergaan nadat bleek dat hij naar alcohol rook. De blaastest bevestigde het alcoholgebruik van de bestuurder. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan tussen 1.4 en 1.5 promille. Tegen de Fransman is proces-verbaal opgemaakt. Hij bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Beek, snelheidscontroles:
Op woensdag 27 februari 2002 hebben in de gemeente Beek en omgeving diverse snelheidscontroles plaatsgevonden. Deze vonden tussen 10.00 en 15.00 uur plaats op de Europalaan en de Schimmerterweg te Beek, de Soppestraat te Spaubeek en de Hommerterweg te Amstenrade. In het totaal werd de snelheid gemeten van 701 motorvoertuigen waarvan 152 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid. Alleen op de Schimmerterweg hielden zich de bestuurders aan de geldende snelheid. Er werden daar geen snelheidsovertredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km per uur die gereden werd op de Europalaan te Beek. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Spaubeek, insluiping:
Dinsdagavond 26 februari 2002 of de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een woning aan Hobbelrade te Spaubeek een insluiping plaatsgevonden. Terwijl de bewoners elders in de woning aanwezig waren heeft een onbekende mogelijk via een niet afgesloten achterdeur zich te toegang tot de woning verschaft. Uit de keuken werd een tas ontvreemd waarin onder andere de beurs van de bewoonster aanwezig was. In de beurs was een geldbedrag van 40 euro en enkele bankpasjes aanwezig. Woensdagmorgen 27 februari trof een krantenbezorger een tas aan op de Johan Frisolstraat / Parallelweg te Spaubeek. In de tas trof hij een GSM aan alsmede identiteitspapieren en diverse sleutels. De politie kon de gevonden tas daarna aan de eigenaar terugbezorgen. Toen pas bleek de diefstal uit de woning. Van de diefstal heeft de bewoner aangifte gedaan.

Sittard, aanhouding tijdens voetbalwedstrijd:
Een 18 jarige inwoner van Sittard is woensdagavond 27 februari 2002 tijdens de voetbalwedstrijd Fortuna-Ajax door de politie aangehouden nadat hij een suppoost van de trappen van het stadion had geduwd. Suppoosten grepen gisteravond tijdens de voetbalwedstrijd in nadat in vak E3 een Fortunasupporter met een Feijenoord shawl aan het zwaaien was. Om een einde te maken aan de provocaties werd de shawl van de Fortunasupporter afgepakt. Een suppoost, duidelijk herkenbaar aan zijn rode jas met het opschrift suppoost, werd door een supporter belaagd en werd door deze van de trappen omlaag geduwd. De suppoost kwam daardoor op de trappen ten val en bezeerde zich aan zijn heup. Kort daarna werd de supporter door een arrestatie eenheid van de politie aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal tevens een stadionverbod opgelegd krijgen. Na verhoor werd hij in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie