Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 28-02-2002

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-02-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.50 u) Donderdag, 28 februari 2002

District Heerlen

Heerlen; vuurwapens en verdovende middelen
Het Regenboogteam van de politie Heerlen-centrum, in samenwerking met de districtprojectgroep (DPG), heeft in het kader van de operatie Hartslag afgelopen woensdagavond bij een onderzoek in een pand aan de Eijmaelstraat in Heerlen wapens en verdovende middelen aangetroffen en inbeslaggenomen. Daarbij gaat het om totaal ongeveer twee en een halve kilo heroine en cocaine, alsmede een revolver, twee geladen pistolen en een busje traangas. Daarnaast nam de politie een auto, enkele weegschalen en ruim 1.500 Euro in beslag. Bij deze actie werden in verband met dit onderzoek buiten/op straat en elders in Heerlen een 23-jarige man uit Den Haag en een 25-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats, die beide verdovende middelen bij zich hadden, op verdenking van handel in verdovende middelen aangehouden. In het pand waar verdovende middelen en vuurwapens werden gevonden, werden nog eens twee 20-jarige vrouwen uit Heerlen aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie die aanwijzingen had van handel in verdovende middelen en allerlei overlastklachten van buurtbewoners had binnengekregen, ging gisteravond dan ook tot actie over en stelt verder onderzoek in.

Heerlen; gesignaleerd
Personeel van een winkelbedrijf aan de Dautzenbergstraat in Heerlen betrapte vanmorgen, donderdagmorgen een 28-jarige man uit Leverkusen (D) bij diefstal van een fles parfum en showergel. De gewaarschuwde politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau. Bleek dat de Duitser ingevolge rechtelijke uitspraak gesignaleerd stond voor een hechtenis van 21 dagen. De politie maakt terzake de winkeldiefstal proces-verbaal op tegen de verdachte en heeft hem in afwachting van het ondergaan van de gevangenisstraf ingesloten.

Hoensbroek; softdrugs
De politie heeft afgelopen woensdagavond bij controle in een woning aan de Akerstraat-Noord in Hoensbroek softdrugs aangetroffen. Daarbij gaat het totaal om ongeveer twee en een halve kilo marihuana en hashish. De softdrugs werden inbeslaggenomen. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij op verdenking van handel in verdovende middelen werd ingesloten. De politie die aanwijzingen had dat vanuit het pand werd gehandeld in verdovende middelen, ging woensdagavond dan ook controleren en stelt verder onderzoek in.

Schimmert; homejacking
Vanmorgen, donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Knolwei in Schimmert. Bleek dat de inbrekers een documentenkoffertje en een gsm hadden gestolen. Daarnaast hebben de inbrekers middels de in de woning gevonden autosleutels twee autos gestolen. Een van de gestolen autos werd vanmorgen op de Pastoor Lemmensstraat teruggevonden en de andere auto is nog altijd spoorloos. Daarbij gaat het om een zwarte Hyundai Scoupe 1,5 I LS, met het kentekennummer LG-RN-01. De politie stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie