Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde staten onderkennen complexiteit regelgeving

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Gedeputeerde Staten onderkennen complexiteit regelgeving

GEDEPUTEERDE STATEN ONDERKENNEN COMPLEXITEIT REGELGEVING

Het college van Gedeputeerde Staten gebruikt de bevindingen van de Commissie voor Onderzoek (CvO) om nogmaals interne organisatorische regelingen te checken en waar nodig te verbeteren. Aan de conclusie van de CvO dat het besluit om Abb-MCG B.V. medio juli 2000 te bevoorschotten op zich te verdedigen valt, hebben Gedeputeerde Staten nooit getwijfeld.

Met de conclusie van de CvO dat de Provincie grote risico's loopt zijn GS het niet eens. Het college is van mening, dat de risico's die de Provincie als aanvrager en garantsteller in het kader van ESF4 vanzelfsprekend loopt, alleszins beheersbaar zijn. GS hecht er aan te constateren dat in het hele proces het management van de afdeling en de portefeuillehouder nauwgezet op de hoogte zijn gehouden en dat alle overwegingen in de besluitvormingsnota van 4 juli 2000 aan GS zijn voorgelegd. Hiermee weerspreken GS dan ook de conclusie dat het besluitvormingsproces onzorgvuldig is geweest. Wel erkennen GS dat er zeker manco's zijn te constateren die voor verbetering vatbaar zijn.

GS zijn met de CvO van mening dat het aanbeveling verdient de financiële structuur en positie van externe organisaties vooraf te onderzoeken. Het betreft dan organisaties waar de Provincie in hoge mate van afhankelijk is voor realisatie van haar beleid. GS plaatsen hierbij wel de kanttekening dat hier geen te hoge verwachtingen mogen worden gekoesterd.

In de reactie wijzen GS nog op het kader waarbinnen gewerkt is. Het Limburgse ESF4 programma is in 1996 als enig regionaal programma goedgekeurd. Inmiddels kan worden geconcludeerd dat er 34 deelprojecten zijn geweest, waarbij voor 8000 werknemers een scholingsprogramma is gerealiseerd, een verdubbeling van het oorspronkelijke doel van 4000 werknemers.

27-2-2002 15:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie