Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding voor dr. r.j. van duinen

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

MINOCW:Koninklijke onderscheiding voor dr. R.J. van Duinen

28 februari 2002

Persbericht 11

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR DR. R.J. VAN DUINEN

Dr. R.J. van Duinen is vandaag bij zijn afscheid als Voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze koninklijke onderscheiding uit handen van minister Hermans (OCenW).

Reinder van Duinen (61) was sinds 1995 voorzitter van NWO. In die functie heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het wetenschapsbeleid in Nederland. Als mede-initiatiefnemer van het Aspasia-programma stimuleerde hij de doorstroming van vrouwen naar hogere wetenschappelijke posities en als mede-initiatiefnemer van de Vernieuwingsimpuls werkte hij mee aan het behoud van wetenschappelijk talent. In internationaal verband is Van Duinen actief in de European Science Foundation (ESF). Van 1998 tot 2000 was hij vice-president van ESF, sinds 2000 is hij president. Hij is de eerste Nederlander die deze hoge functie bekleedt.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie