Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijna 1,4 miljoen euro voor vakantie mensen met handicap

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KERKEN IN ACTIE

Bijna 1,4 miljoen euro voor vakantie voor mensen met handicap

Diaconieën investeren 1.360.000 euro in diaconaal vakantiewerk

De actie Geven of lenen, investeer in diaconaal vakantiewerk, heeft
1.360.000 euro aan leningen en giften opgebracht. Bijna 700 kerkelijke gemeenten, verspreid over de hele breedte van de Samen op Weg-kerken, werkten aan Geven of lenen van Kerkinactie mee.

De actie werd sinds oktober 2000 gehouden onder alle diaconieën van de Samen op Weg-kerken. Het doel was om geld bijeen te brengen voor de renovatie en uitbreiding van Congrescentrum De Blije Werelt in Lunteren, waar al veertig jaar diaconale vakantieweken worden gehouden voor mensen met een handicap. Het gebouw voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen voor aangepaste en comfortabele voorzieningen om mensen met een handicap een aantrekkelijk vakantieverblijf te kunnen bieden.

De vakantieweken in De Blije Werelt (en overigens ook in het F.D. Roosevelthuis) worden georganiseerd door het Vakantiebureau van de Interkerkelijke Stichting Diaconaal Vakantiewerk (ISDV), met ondersteuning van Kerkinactie en de diaconieën van de Samen op Weg-kerken. Jaarlijks zijn er ongeveer 60 verschillende vakantieweken, met meer dan 2.000 gasten, begeleid door ruim 1000 vrijwilligers, veelal uit de kerken.

De Blije Werelt is inmiddels gerenoveerd en uitgebreid. Speciaal voor diakenen en vrijwilligers is er op 3 mei een jubileumprogramma. Tussen 14.00 en 20.00 uur is er gelegenheid om De Blije Werelt anno 2002 te bezichtigen, voorstellingen bij te wonen en historisch materiaal en fotos te bekijken.

Kerkinactie is zeer verheugd over de getoonde betrokkenheid van diaconieën. Ongeveer 130 kerkelijke gemeenten leenden 960.000 euro aan Kerkinactie voor de actie Geven of lenen, investeer in diaconaal vakantiewerk. Ruim 550 gemeenten collecteerden of maakten een gift over voor de actie, met als totale opbrengst 400.000 euro. Het resultaat van de actie komt daarmee op 1.360.000 euro.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie