Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouw GON - complex aan Bosruiter start eind april

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein

Bouw GON - complex aan de Bosruiter start eind april De tweede helft van april 2002 start aannemersbedrijf Van Houwelingen uit Hardinxveld Giessendam in opdracht van MITROS Wonen met de bouw van het GON-complex (Gemeenschappelijk wonen Ouderen Nieuwegein) aan de Bosruiter. Oorspronkelijk was de start van de bouw gepland op 17 september 2001. Op dat moment is een verzoek om voorlopige voorziening ingediend bij de rechtbank te Utrecht tegen zowel de kapvergunning als de bouwvergunning. Tot de uitspraak van de rechter op dit verzoek moesten alle werkzaamheden worden gestaakt. De rechter deed op 18 november uitspraak. Het verzoek om voorlopige voorziening werd afgewezen. Op 4 december 2001 heeft de gemeente Nieuwegein de ingediende bezwaren tegen de ontheffing van het bestemmingsplan, de verlening van de bouwvergunning en de verlening van de kapvergunning ongegrond verklaard. Hierna was voor vergunninghouder, MITROS Wonen, de weg vrij om met de bouw van het GON-complex te beginnen.

Tegen het besluit van het college de bezwaren ongegrond te verklaren is nu beroep ingesteld bij de rechtbank van Utrecht. Wanneer dit beroep dient is nog niet bekend. De vergunninghouder hoeft de uitslag van dit beroep niet af te wachten. De bouw kan van start gaan, de verleende ontheffing van het bestemmingsplan, de daarmee verleende bouwvergunning en de kapvergunning zijn van kracht geworden.

Door het uitstel van de bouw (en de gedurende de afgelopen maanden sterk opgelopen bouwkosten) moest weer over de definitieve aanneemsom worden onderhandeld. Die onderhandelingen zijn afgerond en de directie van MITROS Wonen heeft de aannemer opdracht gegeven voor de realisering van het complex.

Voordat met de bouw kan worden begonnen zullen enkele bomen en een restant van een elzenwal worden gekapt. Overeenkomstig de kapvergunning zal de kap vóór 15 maart 2002 moeten worden uitgevoerd, dit in verband met het komende broedseizoen. Dit betekent dat de bomen op en rond het terrein uiterlijk in week 11 zullen worden gekapt.


---

Invoerdatum 28-2-2002

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie