Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heijnen geeft voorlichting 65 plussers financiële

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-26: Pierre Heijnen geeft voorlichting aan 65 plussers over financiële regelingen

Wethouder OSWI (Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid) Pierre Heijnen overhandigt op vrijdag 1 maart persoonlijk de eerste brief met informatie over financiële regelingen voor ouderen. Op deze manier wil hij ouderen met een laag inkomen aansporen om gebruik te maken van hun recht op financiële ondersteuning.

Pierre Heijnen overhandigt de eerste brief aan de voorzitter van de cliëntenraad van de woon - en zorginstelling het CoornhertCentrum, de tachtigjarige Bob de Roo.

Het CoornhertCentrum is gelegen in de wijk Moerwijk. Naast de bewoners van het centrum maken ook ouderen uit de wijk gebruik van de diensten van het CoornhertCentrum.

In de loop van volgende week zullen alle Hagenaars die dit jaar 65 jaar worden de brief op hun deurmat vinden. Ook mensen die sinds juli 2001 in Den Haag zijn komen wonen en 65 jaar of ouder zijn, ontvangen een brief van de wethouders Heijnen en Klijnsma (Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie)
.

Bij de brief is de brochure "Rondkomen in Den Haag voor 65 plussers" gevoegd. Hierin staat informatie over de regelingen en de manier waarop deze aangevraagd kunnen worden.

Haagse ouderen die de brochure over financiële regelingen niet thuis ontvangen, kunnen een exemplaar opvragen bij het Centraal Informatie Punt van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten, telefoon 070 - 353 75 00. De gemeente wil met gerichte acties het zogenoemde niet gebruik terugdringen.

Uit eerder onderzoek (Armoedemonitor 2001) blijkt dat er nog steeds groepen inwoners met een laag inkomen geen gebruik maken van hun recht op inkomensondersteunende maatregelen zoals bijvoorbeeld TAXIBUS, bijstand voor bijzondere noodzakelijke kosten, het OoievaarsFonds, de Ooievaarspas, huursubsidie en kwijtschelding onroerende zaakbelasting.

26 februari 2002

last update: 26 februari 2002 ;pag.: 11474; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie