Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag ontvangt Olympische sporters

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-02-25: Den Haag ontvangt Olympische sporters

Op woensdag 27 februari staat Den Haag in het teken van de officiële huldiging van de deelnemers aan de Olympische Winterspelen. Een belangrijk onderdeel is de rijtoer van alle sporters in een cabriobus door de Haagse binnenstad. De tocht start om ca 14.15 uur bij de Ridderzaal en eindigt om ca 14.45 uur op het Spuiplein. Daar vindt de huldiging voor het publiek plaats. Wethouder Stolte van Sport ontvangt de sporters en reikt de Haagse Sportpenningen uit aan de medaillewinnaars. De gemeente nodigt iedereen uit de rijtoer en de huldiging op het Spuiplein bij te wonen.

De feestelijke rijtoer begint om ca 14.15 uur bij de Ridderzaal. De stoet bestaat onder andere uit de bereden brigade van Politie Haaglanden, een open wagen met een dweilorkest en de cabriobus met daarin alle topsporters en hun coaches.

Om ca 14.45 uur wordt de stoet verwacht op het Spuiplein en begint de publiekshuldiging. Het is de eerste keer dat er een huldiging van de olympische deelnemers op het Spuiplein plaatsvindt. Ceremoniemeester is Edwin Rutten (ook bekend als Ome Willem).

Wethouder Wilbert Stolte heet het olympisch team welkom en huldigt de medaillewinnaars met de Haagse Sportpenning. Het dweilorkest zorgt voor verder entertainment. De gemeente hoopt op een grote publieksopkomst om de sporters een warm welkom te geven.

Route van de rijtoer:
Vertrek om ca 14.15 uur vanaf de Ridderzaal: daarna Buitenhof, Gravenstraat, Rondje Grote Kerk, Jan Hendrikstraat, Grote Markt, Spuiplein.

25 februari 2002
last update: 25 februari 2002 ;pag.: 11424; auteur: 112;cat.: 17 Uw

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie