Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omvangrijke nieuwbouw van Beers in Zwolle

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Beers Bedrijfsauto
Zoek soortgelijke berichten

Beers Bedrijfsauto

Omvangrijke nieuwbouw van Beers in Zwolle

---

26/02/2002
Artist impression nieuwbouw Beers ZwolleMet het slaan van de eerste paal op 22 februari 2002 werd met enig ceremonieel de bouw gestart van een omvangrijk nieuwbouwproject op het bedrijventerrein Hessenpoort te Zwolle. De planning is dat het nieuwe pand in de herfst van dit jaar zal worden opgeleverd. De nieuwbouw zal het huidige onderkomen aan de Blaloweg, dat van 1964 dateert en pal tegenover de assemblagefabriek van Scania is gelegen, gaan vervangen. Met het project is een investering gemoeid van ca. EUR 10 miljoen.
De nieuwbouw past geheel in het ambitieuze investeringsprogramma van Beers Bedrijfsauto b.v., dat naast importeur/distributeur voor de Nederlandse markt van Scania Bedrijfsauto's vooral ook als bedrijfsautodealer actief is. Met 39 eigen vestigingen is Beers Bedrijfsauto b.v. uitgegroeid tot de grootste bedrijfsautodealer van Nederland en neemt daarmee een volstrekt unieke positie in temidden van de overige aanbieders. Naar verwachting zal dit jaar nog de 40ste vestiging worden gerealiseerd. Het hoofdkantoor van de onderneming, waar eveneens de eigen lease- en financieringsorganisatie Bezoma en Beers Verzekeringen gehuisvest zijn, staat in Den Haag. In totaal werken er 880 mensen bij Beers Bedrijfsauto b.v.

Grootste Beers vestiging
Het nieuwe pand, dat net zoals de overige nieuwe panden gelegen is op een zichtlocatie langs een grote autosnelweg in Nederland, wordt gebouwd op een grondoppervlakte van 20.250 m2. De werkplaats bestaat uit twee vleugels met in totaal 17 doorrijpoorten, 5 werkputten, een dubbele APK-straat en een frame- en cabinerichtinstallatie en is daarmee de grootste Beers vestiging. De regionale serviceschool, die onderdeel uitmaakt van het pand, beschikt nog eens over twee eigen poorten.

Uniek One Stop Shopping concept
In het nieuwe pand wordt het succesvolle One Stop Shopping concept (alles onder één dak formule) van de Beersorganisatie nog verder uitgebreid. De vrachtauto's worden hier "van bumper tot bumper" onderhouden, d.w.z. inclusief alle aan het voertuig verbonden hulp-apparatuur zoals kranen, laadkleppen, hydraulische systemen, koelaggregaten, etc. Hiervoor zijn de nodige licenties/vergunningen en is de noodzakelijke professionele kennis aanwezig. Ook schadeherstel, APK-keuringen, etc. behoren tot het omvangrijke aanbod van diensten. Naast het eigen merk Scania worden ook reparatie- en onderhoudswerkzaamheden verricht aan andere merken. Het voordeel voor de transportondernemer is dat hij met zijn gehele wagenpark, inclusief de hulpapparatuur, op één en dezelfde locatie terecht kan. Alle werkplaatsen zijn on-line met elkaar verbonden met het in eigen beheer ontwikkelde BDC-5 systeem.
Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om alle dealers volgens exact dezelfde werkmethode te laten functioneren, waarmee een hoge kwaliteitsstandaard en efficiencygraad bereikt kan worden. Beers was dan ook de eerste bedrijfsautodealer in Nederland die het NEN-ISO 2001 certificaat behaalde, maar dan voor de algehele organisatie.

Ambitieus investeringsprogramma in dealerapparaat De aftersales activiteiten van Beers behoren al geruime tijd tot de core business van de organisatie. De Beersorganisatie concentreert zich dan ook vooral op haar dealeractiviteiten. Daartoe is de afgelopen jaren een omvangrijk landelijk netwerk van werkplaatsen opgebouwd dat als voorbeeld geldt voor de Scania aftersales activiteiten in Europa. In 2001 werd een recordbedrag van EUR 12,7 miljoen geïnvesteerd in het dealerapparaat, het investeringsniveau voor 2002 ligt met EUR 14 miljoen zelfs nog hoger. Hiermee wil Beers haar dealernetwerk niet alleen verder uitbouwen, maar eveneens de bestaande faciliteiten in de werkplaatsen optimaliseren en uitbreiden om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar het One Stop Shopping concept in de werkplaatsen.
Met de ingebruikname van een nieuw pand op een zichtlocatie in Nijmegen nam Beers onlangs de activiteiten over van het servicesteunpunt Diesel Service Nijmegen. Naast Zwolle vinden er thans ook nieuwbouwactiviteiten plaats in Waddinxveen. Eind vorig jaar is in Goes een bouwkavel van ca. 10.850 m² aangekocht waarop een eigen vestiging zal worden gebouwd die in mei a.s. haar poorten zal openen. Naast deze omvangrijke nieuwbouwprojecten vinden er, als een continuproces, ook voortdurend verbouwingen en uitbreidingen van bestaande panden en faciliteiten plaats zoals op dit moment in Uithoorn, Zwijndrecht, Utrecht en Someren. De werkzaamheden lopen uiteen van het aanpassen van de receptie via het uitbreiden van chauffeursruimtes tot het uitbreiden met diverse poorten waaronder een APK-straat.

Het ambitieuze investeringsprogramma in de Nederlandse dealerorganisatie, w.o. de nieuwbouw in Zwolle, onderstreept nog eens de filosofie van Beers, die in belangrijke mate gebaseerd is op de concentratie op de dealeractiviteiten, waarmee Beers Bedrijfsauto b.v. een volstrekt unieke positie heeft opgebouwd op de Nederlandse markt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie