Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Terugtreden Van Rey als voorzitter Commissie onderzoek

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Terugtreden van de heer Van Rey als voorzitter van de Commissie voor

Onderzoek
De Commissie voor Onderzoek (CvO) heeft kennis genomen van het persbericht van de CDA statenfractie van 28 februari 2002 waarin met instemming werd gereageerd op het vermeende terugtreden van de heer Van Rey als voorzitter van de CvO.

De CvO hecht er aan op te merken, dat de heer Van Rey voorzitter is van de CvO en dat de discussie van 27 februari 2002 omtrent een amice-briefje tussen de statenleden van Rey en Tindemans hier geen verandering in heeft gebracht. Wel heeft de voorzitter van de CvO de vice-voorzitter verzocht om de woordvoering over te nemen met betrekking tot de vermeende beïnvloeding van de heer Van Rey op de voortgang van het Abb-onderzoek gedurende het afgelopen jaar.

De vertegenwoordigers vanuit Provinciale Staten treden zonder uitzondering op zonder last en ruggespraak t.o.v. hun fracties. Hiermee is de onafhankelijkheid van de CvO bij o.a. het Abb-onderzoek gewaarborgd. De discussies in de CvO zijn tevens inhoudelijk van aard. De CvO wijst er met nadruk op, dat alle keuzemomenten binnen het Abb-onderzoek in goede harmonie en met algehele consensus hebben plaats gevonden. Ook de inhoud van het eindrapport wordt unaniem door de leden van de CvO onderschreven.

Gerard IJff
vice-voorzitter CvO
28-2-2002 16:37

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie