Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen voor de regio

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alphen aan den Rijn


Initiatief gemeente Alphen aan den Rijn:

Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen voor de regio Alphen aan den Rijn e.o.

De gemeente Alphen aan den Rijn organiseert op donderdag 28 februari 2002 een openbare startbijeenkomst om te komen tot de realisatie van een Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen voor de regio Alphen aan den Rijn (verzorgingsgebied gemeenten Rijnstreekberaad, t.w. Jacobswoude, Liemeer, Nieuwkoop, Rijnwoude, Ter Aar en Alphen aan den Rijn). Dit Bedrijfsverzamelgebouw moet de plaats worden waar werkzoekenden, werkgevers en liefst alle burgers, terecht kunnen voor een scala aan diensten op het terrein van werk, inkomen en ondernemen. Hierbij kan worden gedacht aan bemiddeling richting werk, reïntegratie, informatie en advies over bijvoorbeeld scholing of ondernemen en het indienen en vervullen van vacatures. Waar dit in het geval van werkzoekenden niet leidt tot het aanvaarden van (tijdelijk) werk kan men er terecht voor het aanvragen van een uitkering. Het Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen zal gevestigd worden in het Service Centrum Alphen aan den Rijn (SCA). Dit SCA gaat een belangrijk onderdeel vormen van het nieuwe Stadhuis van Alphen aan den Rijn dat in augustus 2002 in gebruik wordt genomen.

Op 1 januari 2002 is een belangrijke wijziging in werking getreden van het sociale zekerheidsstelsel. Dat betekent o.a. de start van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) op ca. 130 plaatsen in ons land, o.a. in Alphen aan den Rijn. Het CWI heeft o.a. alle taken van het vroegere Arbeidsbureau overgenomen. Daarnaast verzorgt het CWI waar nodig ook de intake van uitkeringenaanvragen, als (tijdelijke) overbrugging naar het vinden van werk. Het in Alphen aan den Rijn gevestigde CWI heeft de gemeenten van het Rijnstreekberaad tot verzorgingsgebied. In het nieuwe sociale stelsel wordt tevens nagestreefd ook andere (publieke) dienstverlening op het gebied van Werk en Inkomen tot stand te brengen vanuit de plaats waar het CWI is gevestigd. Hieraan wordt de naam "Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen" gegeven.

In het kader van die ontwikkeling heeft de gemeente Alphen aan den Rijn in samenwerking met o.a. het CWI Alphen aan den Rijn e.o. het initiatief genomen om voor de inwoners van de gemeenten Jacobswoude, Liemeer, Nieuwkoop, Rijnwoude, Ter Aar en Alphen aan den Rijn de realisatie van een Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen in Alphen aan den Rijn te gaan nastreven.

Het uiteindelijke doel van het Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen is (langdurig) werklozen, baanveranderaars, herintreders en werkgevers professioneler en klantvriendelijker te kunnen helpen. De zogeheten "één loket gedachte" zal in het genoemde verzorgingsgebied echt in de praktijk worden gebracht.

Verder is het de bedoeling om binnen het Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen met regelmaat banen- en scholingsmarkten te organiseren. De arbeidsmarkt wordt transparanter gemaakt, waardoor vraag en aanbod beter en sneller bij elkaar gebracht kunnen worden. Uitkeringafhankelijkheid wordt hierdoor verminderd.

Momenteel wordt volop gewerkt aan de uitwerking van de vorm van het Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen en de realisatie hiervan. Als locatie is gekozen voor het "Service Centrum Alphen aan den Rijn" (SCA), dat een belangrijk onderdeel gaat vormen van het momenteel in aanbouw zijnde Stadhuis van Alphen aan den Rijn.

De dienstverlening van de gemeenten, het "Uitkeringsinstituut Werknemers Verzekeringen" (UWV) en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) kan worden aangevuld met diensten door derden, zoals uitzendbureaus, het regionaal opleidingscentrum (ROC), de Kamer van Koophandel en reïntegratiebedrijven. Kortom, alle instanties die voor de burgers meerwaarde kunnen hebben op het gebied van werk en inkomen.

Persbericht 12, 28 februari 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 28 februari 2002 laatste wijziging

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie