Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College stemt in met Definitief Ontwerp Nieuwbouw Attak

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

26-2-2002
College stemt in met Definitief Ontwerp Nieuwbouw Attak

Het college stelt aan de raad voor om een krediet van 3.585.529,- beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw in de Veemarktstraat waarin naast het stedelijk jongerenwerk Attak, ook gehuisvest worden het Trefpunt (voor ouderen), het Jongereninformatiepunt en jeugdclub Heuka.

Met dit voorstel komt er een definitief eind aan de lange tijd van onzekerheid over de toekomstige huisvesting van het stedelijk jongerenwerk Attak. Al in 1988 werden er ernstige problemen geconstateerd met betrekking tot de huisvesting van de Stichting Open Centrum voor Werkende Jongeren aan de Telefoonstraat. Deze stichting is de voorloper van het huidig stedelijk Jongerenwerk Attak.

Nadat eind 2001 ingestemd was met het Voorlopig Ontwerp is er de laatste weken hard gewerkt door architect Peter van Hoogmoed (AS architecten) aan de voltooiing van het Definitief Ontwerp. Belangrijke wijzigingen die nog doorgevoerd zijn:
- Een extra vluchttrap aan de buitenzijde van het gebouw in plaats van het eerder geplande dubbele trappenhuis, waardoor ook de indeling op de verdiepingen nog gewijzigd moest worden.

- meer daglichttoetreding tot de kelderruimte, waardoor deze overdag beter benut kan worden als activiteitenruimte.

Er van uitgaande dat de bouw voorspoedig verloopt zal het gebouw in het najaar van 2003 (planning oktober) gereed zijn.

Het voorstel wordt op 4 maart in de commissie WWFIA besproken. De raadsbehandeling is op 13 maart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie