Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cadeau voor 90.000ste inwoner van Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 28-02-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leeuwarden

content-type=text/plain; charset=iso-8859-1

Cadeau voor 90.000ste inwoner van Leeuwarden www.leeuwarden.nl/functies/pagfunctie.cfm?parameter=1031

Cadeau voor 90.000ste inwoner van Leeuwarden

90000ste inwoner Burgemeester Margreeth de Boer heeft op woensdagavond 27 februari de 90.000-ste inwoner van Leeuwarden bekend gemaakt: het echtpaar Boekhout. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit ontving het echtpaar namens het gemeentebestuur een kunstwerk van de bekende Leeuwarder kunstenaar Douwe Idema. De bekendmaking van de 90.000-ste inwoner vond plaats tijdens de presentatie van de Stadsvisie Varen onder eigen vlag, waarin de koers van de Friese hoofdstad voor de komende tien jaren is vastgelegd.

Leeuwarden heeft recentelijk de 90.000ste inwoner ingeschreven. Een bijzondere gebeurtenis omdat het aantal inwoners van Leeuwarden lange tijd schommelde rond de 85.000. Met de bouw van de nieuwe wijk Zuiderburen is het aantal inwoners het afgelopen jaar flink toegenomen en telt Leeuwarden inmiddels meer dan 90.000 inwoners.

De familie Boekhout is - na 30 jaar door heel het land gewerkt en gewoond te hebben - vorig jaar teruggekeerd naar geboortestad Leeuwarden. Samen met een van hun drie kinderen woont het echtpaar in het nieuwe stadsdeel Zuiderburen. De heer Boekhout werkt als zelfstandig adviseur. We wilden altijd al graag terugkeren naar Leeuwarden. Nu zijn de voorwaarden voor een dergelijke terugkeer, qua werkgelegenheid en wonen, goed voor ons geweest.

Het gemeentelijke beleid is erop gericht het aantal inwoners van de stad ook de komende jaren te laten toenemen. Dit komt ook tot uitdrukking in de Leeuwarder stadsvisie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie