Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindpublicatie 'Heel de Buurt'

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 26 februari 2002 Persbericht 2002/22

Heel de Buurt niet meer te stoppen

Bewoners, bestuurders en beroepskrachten gaan nog eens drie jaren door!

Wethouder Cor Drost presenteert de eindpublicatie van het project Heel de Buurt. Hij doet dit op vrijdag 1 maart om 16.00 uur in wijkcentrum de Reensche Compagnie in Hoogezand. Daarnaast staat intensieve samenwerking op symbolische wijze centraal, want het project gaat nog eens drie jaren door.

Het project Heel de Buurt heeft tussen 1998 en 2002 plaatsgevonden in de wijken Spoorstraat Kieldiep, Gorecht en Woldwijck. Bewoners, bestuurders en beroepskrachten werken drie jaar lang aan de ontwikkeling van een integrale wijkaanpak. Samen is geprobeerd om een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving te creëren, die aansluit bij wat bewoners willen.

Deelname aan het project heeft niet alleen de onderlinge samenwerking een impuls gegeven, maar ook de samenwerking binnen alle partijen. Bewoners geven aan dat hun positie is versterkt. Voor werkers van instellingen geldt dat directe samenwerking met bewoners hun meer zicht geeft op wat er werkelijk speelt in de buurt. De gemeente heeft deze samenwerking nodig om met bewoners en instellingen tot wijkontwikkelingsplannen te komen. Alle partijen hebben bijgedragen aan het succes van Heel de Buurt. Het project bleek het concept te zijn voor inspiratie en samenwerking.

Het Heel de Buurt project krijgt een vervolg. De komende drie jaren ligt het accent op het ontwikkelen van lokaal gezondheidsbeleid en wijkvisies. Ook wordt aandacht besteed aan de koppeling van formele en informele zorg.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie