Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 01-03-2002

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-02-2002 3e Persbericht 28 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden In een gebouw aan de Ceramlaan is donderdagmiddag rond 14.30 uur een 35-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een folderrek in het pand. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met vervalst identiteitsbewijs aangehouden In een bank op het Stationsplein is donderdagmiddag rond 16.10 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het proberen over te boeken van geld met behulp van een vervalst identiteitsbewijs. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Fles wijn gestolen
Een 33-jarige Eindhovenaar is donderdag rond 16.30 uur aangehouden op de Kerkstraat. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een fles wijn bij een restaurant in de Heuvel Galerij kort daarvoor. Bij de verdachte werd een aangebroken fles wijn aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Tas gestolen
Op de Kruisstraat is donderdag rond 20.00 uur de tas van een 26-jarige Rotterdamse gestolen. De vrouw liep over de stoep van de Kruisstraat. Ze had haar walkman aanstaan. Plotseling naderde een scooter met twee jongens haar van achteren en werd haar tas uit haar handen gerukt. In de tas zaten twee vulpennen en agendas.

Helmond: Valsheid in geschrifte en sociale zekerheidsfraude De Sociale Recherche Regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 39-jarige man uit Helmond, zijn vrouw en zijn dochter in verband met valsheid in geschrifte en sociale zekerheidsfraude. Zij worden verdacht van het ten onrechte ontvangen van een uitkering in de periode van 3 april 1997 tot en met 25 oktober 2001. In deze periode ontvingen zij inkomsten uit autohandel, een hennepkwekerij en een coffeeshop. De sociale dienst is hierdoor voor een bedrag van 61.168,89 benadeeld. Dit bedrag wordt teruggevorderd.

Helmond: Verdachte met gestolen bromfiets betrapt Op het Oostende zag de politie donderdag rond 12.00 uur een 20-jarige bromfietser uit Helmond zonder helm rijden. Toen hij staande werd gehouden bleek dat hij geen bromfietscertificaat had en dat het voertuig niet verzekerd was. Uit verder onderzoek kwam naar voren dat de bromfiets op 6 juni 2001 weggenomen was vanuit een stalling aan de Fabriekstraat in Deurne. Hierop is de verdachte aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau en deed afstand van de bromfiets. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best Auto komt tegen boom tot stilstand
Op de kruising Willem de Zwijgerweg Buitenweg is donderdagmiddag rond 16.30 uur een 65-jarige automobilist uit Best met zijn auto tegen een boom tot stilstand gekomen. De automobilist heeft de graafmachine van een 23-jarige man uit Oostelbeers geraakt. Vermoedelijk is dit gebeurd tijdens een inhaalmanoeuvre. Hierdoor is de automobilist de controle over zijn voertuig verloren en tegen de boom gebotst. De 65-jarige bestuurder is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis. Een 61-jarige man uit Best, die in de auto zat, liep een aantal schaafwonden aan zijn hoofd op.

Lieshout: Automobilist rijdt door na botsing met motor Op de kruising Hoofakker Deense Hoek t Hof is donderdag rond 17.30 uur een motorrijder (leeftijd en woonplaats onbekend) aangereden. De motorrijder reed over de Hoofakker richting Nuenen. Op het eerdergenoemde kruispunt werd hij door een nog onbekende automobilist, die linksaf wilde slaan richting Deense Hoek, aangereden. De motorrijder kwam in de berm van de Hoofakker terecht. De automobilist is doorgereden na het ongeluk. De zwaar beschadigde auto werd kort na het ongeluk aangetroffen op een zandpad in de buurt van het Wilhelminakanaal. De inzittenden van het voertuig waren spoorloos.Tijdens zijn val heeft de motorrijder ook nog de personenauto van een 71-jarige man uit Lieshout, die op de Deense Hoek stond, geraakt. De motorrijder is met een gebroken hand, een beenbreuk en rugklachten overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. De politie verzoekt getuigen van het ongeval om contact op te nemen via 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie