Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpak drugsoverlast Amsterdam Zuidoost

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


---
|
Aanpak drugsoverlast Amsterdam Zuidoost

Aanpak drugsoverlast Amsterdam Zuidoost

Het college van B&W en het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuidoost hebben besloten tot vergaande maatregelen om de drugsoverlast in het stadsdeel aan te pakken. Hiervoor is een bestuurlijke intentieverklaring gesloten voor de realisatie van extra opvangvoorzieningen in het stadsdeel Zuidoost. Om beter zicht te krijgen op het aantal drugsverslaafden en daklozen in het stadsdeel wordt volgende maand een telonderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam. De resultaten van dit onderzoek zullen in april bekend worden gemaakt. Vooruitlopend op de resultaten is samen met de politie, hulpverleningsinstellingen, het stadsdeel en de gemeente besloten om eenaantal noodzakelijke voorzieningen op korte termijn te realiseren:

* Uitbreiding met één extra verblijfsruimte;
* Uitbreiding van het aantal (begeleid) wonen/opvangplaatsen met 100;

* Uitbreiding van het aanbod voor dagbestedingsactiviteiten;
* Opstarten van het Support Project voor extreem problematische personen.

De uitbreidingen kosten circa 2 miljoen euro. In de begroting van de portefeuille Zorg van wethouder Bea Irik is al rekening gehouden met de realisatie van één extra verblijfsruimte die zeven dagen per week open is van 09.00 tot 22.30 uur. Ook de instellingen voor de maatschappelijke opvang werken mee aan de uitbreiding van de opvang. Naar verwachting zal ook de zorgverzekeraar zijn steentje bijdragen. De verdere financiering zal tijdens de onderhandelingen over het programakkoord 2002-2006 worden meegenomen.
"Met deze maatregelen kan de overlast in het stadsdeel Zuidoost fors worden beperkt", aldus wethouder Zorg Bea Irik en portefeuillehouder Welzijn van het het stadsdeel Paul Schings.

Herbert Raat

^


-

© gemeente Amsterdam - 1-03-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie