Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IGZ: alarmbellen voor de ouderenzorg

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Vandaag heeft Herre Kingma, Inspecteur-Generaal voor de Gezondheidszorg, het evaluatierapport "Zorgen in de zomer" overhandigd aan vertegenwoordigers van koepelorganisaties in de verpleeg- en verzorgingshuizensector.

Het rapport bevat een tiental indicatoren aan de hand waarvan een ondergrens in de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen kan worden vastgesteld. Daarnaast wordt vastgesteld dat er een gebrek is aan verpleegkundigen in verpleeghuizen.

Tijdens de presentatie zei Kingma onder meer: "Het feit dat in veel verpleeghuizen geen verpleegkundige deskundigheid (voor de hele locatie) meer aanwezig is vervult mij met grote zorg. Gezien de complexiteit en toenemende zorgzwaarte van de doelgroep meent de Inspectie dat het deskundigheidsniveau van de verpleegkundige niet gemist kan worden in verpleeghuizen. Wel zal goed gekeken moeten worden hoe deze professional in de organisatie kan worden ingebed. Als dat goed gebeurt zal het ook voor verpleegkundigen weer aantrekkelijk worden om voor een baan te kiezen in de ouderen- en verpleegzorg. De ontwikkeling van nieuwe functies, zoals bijvoorbeeld de praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis, zal hier aan bij kunnen dragen. Hier ligt een taak voor zowel de koepels als ook de overheid. De Inspectie ondersteunt dergelijke ontwikkelingen van harte."

Dit persbericht verschijnt onder verantwoordelijkheid van de Inspectie voor de Gezondheidszorg

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie