Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 01-03-2002

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

persberichten van vrijdag 01 maart 2002
19:11 vrijdag 1 maart 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 3 maart 08.00 uur.
Telefoon 06 53 23 80 59

Diefstal auto
Roden - Een 51-jarige man uit Roden deed aangifte van diefstal van zijn witte VW Golf. De auto stond op een parkeerplaats aan de Zulthereschweg en werd vannacht weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Inbraken in auto
Hoogeveen - Vanmiddag deed een 36-jarige man uit Meppel aangifte van diefstal van de radio uit zijn auto. Deze stond geparkeerd aan de Braillehof. Het portier werd geforceerd waarna de radio/cd-speler werd weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Een 38-jarige vrouw aan de Klaverkamp deed aangifte van inbraak in haar auto. Vannacht stond haar auto geparkeerd aan de Klaverkamp toen het portier werd geforceerd. De radio werd weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Inbraak in woning
Assen - Werd vandaag tussen 11.45 en 12.00 uur ingebroken in een woning aan de Plataanweg. De vandaag 68 jaar geworden bewoner en zijn vrouw waren even afwezig toen iemand de woning kon binnen komen (niet bekend hoe) Er werden sieraden weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Winkelinbraken
Roden - Werd vannacht ingebroken in een slagerij aan de Heerestraat. Daar werd niets weggenomen maar via deze slagerij kon men in de overdekte winkelpassage komen waarna vervolgens werd ingebroken in de bakkerij. Daar werd een kluis weggenomen waarin geld zat. In de bakkerij werden diverse vernielingen aangericht, o.a. aan de vitrine en apparatuur. Ook werd de deur van de koelkast open gezet waardoor het aanwezige gebak waardeloos werd. De 35-jarige eigenaar weet nog niet wat de totale schade is.

Inbraak in bedrijven
Assen - Werd vannacht ingebroken in een werkplaats die gevestigd is in de kelderverdieping aan de Paul Krugerstraat. Er werd een raam aan de buitenzijde geforceerd waarna men kon binnen komen. Er werd een cirkelzaagtafel, een lasapparaat en diverse gereedschappen weggenomen. Een 31-jarige man uit Assen deed namens het bedrijf aangifte. Schadebedrag nog niet bekend.

Hollandscheveld - Vannacht werd ingebroken in een bedrijf aan het Hoekje. Door het forceren van een deur kon men binnen komen. Er werden diverse goederen op gebied van computers weggenomen uit het kantoor, werkplaats en de showroom. Na inventarisatie zal een 38-jarige man uit Hoogeveen aangifte doen. Schadebedrag nog niet bekend.

Vermoedelijke brandstichting
Rolde Brak vanmorgen omstreeks 07.15 uur brand uit in een leegstaand winkelpand aan de Grolloerstraat. Gasten van een tegenoverliggend hotel zagen een begin van de brand en waarschuwden de brandweer. Deze was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich uitbreidde. De buren werden uit voorzorg uit bed gehaald. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar de politie sluit brandstichting niet uit.

Ongeval
Klazienaveen Vanmiddag waren twee mannen bezig om dakpannen te leggen op een in aanbouw zijnde woning aan de Mr. Ovingstraat. Daarbij gleed een ladder weg waarop één van hen, een 16-jarige man uit Klazienaveen, stond. Hij kwam te vallen en viel met het hoofd op de grond waarna hij even buiten bewustzijn was. Hij werd met een ambulance naar het SZE overgebracht. Aard van het letsel onbekend.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie