Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 01-03-2002

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

van vrijdagmorgen 1 maart 2002
09:40 vrijdag 1 maart 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Verkeersongeval met letsel
Exloo-Gistermiddag reed een 31-jarige vrouw uit Valthe met haar auto weg uit een uitrit bij het gemeentehuis. Ze verleende hierbij geen vrije doorgang aan een 16-jarig meisje die op haar bromfiets over de Hoofdstraat reed. Een aanrijdingen volgde waarbij het meisje op de grond viel. Zij werd met knie- en nekletsel naar het SZE overgebracht.

Buitenlandse alcomobilist
Coevorden-Gistermorgen reed een 48-jarige man uit Dresden met zijn auto over de Krimweg. Een achter hem rijdende automobilist belde de politie en gaf door dat de bestuurder van de Duitse auto nogal slingerde. Een alcoholcontrole leverde op dat de bestuurder een alcoholpromillage had van 2,3. Na overleg met de officier van justitie werd de bestuurder een transactie aangeboden van 1500 Euro. Verder kreeg hij een rijverbod tot 01.30 uur vannacht.

Bromfiets gestolen
Beilen-Een man (leeftijd nog onbekend) meldde gisteren bij de politie dat zijn zwart/blauwe bromscooter was gestolen. Hij was aan het werk geweest bij het bedrijf aan de Zuidmaten en toen hij omstreeks 19.30 uur naar huis wilde gaan was de scooter verdwenen, ondanks het feit dat deze met twee sloten was beveiligd. De waarde van de verdwenen plof is niet bekend.

Woninginbraak
Assen-Werd gisternacht ingebroken in een woning aan de Vreelanden. Vermoedelijk werd vis de brievenbus het slot van de voordeur geopend waarna men kon binnen komen. Er wordt een computer vermist. De 25-jarige bewoonster deed aangifte.
Inbraak multifunctioneel gebouw

Zuidlaarderveen-Werd gisternacht ingebroken in het multifunctioneel gebouw aan de Dorpsstraat. Een 52-jarige man uit Kielwindeweer deed aangifte van vermissing van een grote hoeveelheid drank (fris en sterk), rookwaren en snoep. Via een verbroken raam werd toegang verkregen. De schade is nog niet bekend.

Beroving
Meppel Een 23-jarige man uit de gemeente De Wolden deed aangifte dat hij gisteravond van zijn portemonnee beroofd werd door een groep van 6 jongens. Omstreeks 19.00 uur liep hij vanaf de Prinsengracht het Kerkplein op waar hij de groep jongens zag staan. Deze jongens kwamen op hem af, sloegen hem op zijn gezicht en beroofden hem van zijn geld (90 Euro) en zijn GSM. De politie heeft onmiddellijk een buurtonderzoek ingesteld maar dat heeft vooralsnog geen aanhoudingen opgeleverd.

Verkeerscontrole
Emmen-Gisteravond werd van 18.00 uur tot 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Hondsrugweg en de stadsvloer. Er werden ruim 600 blaastesten afgenomen en dat leverde een overtreding op. Er werden ruim 50 bekeuringen gegeven voor o.a. een slechte of ontbrekende verlichting, geen helm dragen, geen gordel dragen en rijden op de stadsvloer.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie