Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 01-03-2002

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 1-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 1 maart 2002

Dagelijkse berichten

Vlagtwedde: sleutelbeenbreuk bromfietsster
Bij een aanrijding donderdag op de kruising Weenderstraat met de Harpelerweg in Vlagtwedde, liep een 17-jarige bromfietsster uit Vlagtwedde een sleutelbeenbreuk op. De bromfietsster reed over het fietspad naast de Weenderstraat toen op de kruising met de Harpelerweg een 43-jarige bestuurster van een personenauto voor haar rechtsaf sloeg. Hierdoor botste ze frontaal op de auto waardoor ze gewond raakte. De bromfiets en de auto raakten hierbij beschadigd. De bromfietsster is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Haren: fietser gewond
Een 51-jarige fietser uit Groningen is donderdag met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij op de kruising Dilgtweg met de Kerklaan in Haren hardhandig in botsing was gekomen met een bedrijfsauto. De 33-jarige chauffeur van de bestelauto, een inwoner van Sappemeer, merkte de voor hem van rechts komende fietser te laat op.

Loppersum: bromfietser breekt been
Een 29-jarige bromfietser uit Winneweer brak donderdagavond zijn been, nadat hij op het fietspad van de Wijmersweg in een bocht in de weg rechtdoor reed en tegen een boom botste. De bromfiets raakte daarbij totaal vernield. Het slachtoffer is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheid
Op de Heereweg in Aduard zijn donderdag 400 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 26 te hard. De hoogst genoteerde reed 74 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Hoofdweg in Holwierde werden donderdag 295 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 45 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 73 km/u waar eveneens maximaal 50 was toegestaan. In Hoogezand werden 420 voertuigen gecontroleerd op de Gorechtlaan. Daarvan reden er 7 te hard. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u.

Groningen: alcomobilist
Een 35-jarige automobilist uit Groningen is donderdagnacht bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij bleek 1.45 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij werd gecontroleerd op de Noorderhaven in Groningen, waarbij bleek dat hij onder invloed was. Volgens de verdachte was de uitslag veel te hoog, reden waarom hij een tegenonderzoek wilde laten doen. Een arts heeft vervolgens bloed bij hem afgenomen ten behoeven van een onderzoek in een laboratorium. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: doorrijden na ongeval
De politie heeft donderdagavond een 65-jarige man uit Groningen in zijn woning aangehouden. De man had op de Blekerstraat een aanrijding veroorzaakt en was vervolgens weggereden. Op grond van het kenteken dat door getuigen was genoteerd kon de man worden achterhaald. Aan het bureau bleek dat de man gedronken had. Een blaastest wees ruim 1.3 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingetrokken

Groningen: inbrekers overlopen
Een beveiligingsmedewerker overliep donderdagavond een tweetal inbrekers bij een bedrijfsgebouw aan de Atoomweg. Toen de medewerker het terrein wilde oprijden gingen de twee mannen er met hoge snelheid in een auto van door. Daar de man het niet vertrouwde waarschuwde hij de politie en achtervolgde de mannen in de richting van Leek. Bij Leek misten de beide verdachte bijna een rotonde waardoor ze ternauwernood een sloot konden ontwijken. In Midwolde lieten de beide mannen de auto midden op straat achter en vluchtten te voet. Op het kerkhof in Midwolde wisten gewaarschuwde agenten de beide verdachten te achterhalen. In de autobleken een aantal gestolen computers te liggen, die uit het gebouw aan de Atoomweg waren weggenomen. De verdachten zijn ingesloten.

Groningen: beledigende vrouw aangehouden
In een woning aan de Noorderbinnensingel heeft de politie donderdagavond een 36-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw bleek met haar auto schade te hebben veroorzaakt aan een tweetal geparkeerde autos. Na de aanrijdingen liet ze haar auto tegen een geparkeerd staande auto staan en ging haar woning binnen. Toen agenten haar aanspraken op het gebeurde begon te vrouw direct een tirade tegen de politiemensen. Omdat ze niet wilde stoppen werd de vrouw aangehouden Zij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn en wilde de politiemensen te lijf gaan. Uiteindelijk werd de vrouw meegenomen naar het bureau, waar een bloedproef van haar is afgenomen. Ze bleek niet in staat te blazen. De vrouw is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: verzet tegen de politie
Agenten stonden afgelopen nacht een Groninger te bekeuren die midden op straat stond te urineren. Terwijl de politiemensen daarmee bezig waren kwam een 22-jarige man uit Noord op de dienders af en probeerde hij te voorkomen dat de agenten een bon uit schreven. Omdat de man weigerde te vertrekken werd hij aangehouden, met als resultaat dat de man zich heftig begon te verzetten tegen zijn aanhouding. Hij bleek zwaar onder invloed en nadat hij was overmeesterd mocht de Norger de rest van de nacht in een politiecel doorbrengen.

Groningen: illegale vreemdeling
Donderdagnacht heeft de politie een 21-jarige man zonder vaste woonplaats in een portiek aan de Oude Boteringestraat aangehouden. De man veroorzaakte overlast in de portiek waarop buurtbewoners de politie waarschuwden. Bij zijn aanhouding weigerde de man elke medewerking en pleegde hij nogal wat verzet om maar niet mee te hoeven naar het bureau. Uiteindelijk aangekomen aan het bureau zagen de agenten dat de man nog moest worden aangehouden voor andere strafbare feiten en openstaande boetes. De man is daarop ingesloten voor verder onderzoek.

Groningen: dealer opgepakt
Op de Florakade heeft de politie afgelopen nacht een 57-jarige man uit Roden in zijn auto aangehouden. De man werd half slapend met een draaiende motor op een parkeerplaats aangetroffen. Bij onderzoek van de auto vonden de agenten meerdere bolletjes cocaïne en enkele goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. . Bovendien bleek dat de man juist had gebruikt. Aan het bureau werd van de man een bloedproef genomen vanwege dope gebruik. De verdachte is ingesloten.

Groningen: te lang achter het stuur
Een 31-jarige Spaanse vrachtwagen chauffeur werd donderdagmiddag op de Weg der Verenigde Naties aangehouden. De man bleek te lang achter het stuur van zijn auto te hebben gezeten en dus te weinig rust te hebben genoten. Aan de chauffeur werd een boete van 1100 Euro opgelegd en de eerst volgende 9 uren mocht de man niet rijden. Ook een Oostenrijkse chauffeur kreeg een boete van 575 Euro in verband met het niet voldoen aan de technische eisen van zijn auto.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie