Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Connexxion verzorgt vervoer gehandicapten in Zaanstreek

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zaanstad

Connexxion verzorgt vervoer gehandicapten in regio Zaanstreek-Waterland

dinsdag 26 februari 2002

PER 1 MAART 2002

Met ingang van 1 maart 2002 verzorgt Connexxion Taxi Services het Wvg-vervoer Zaanstreek-Waterland. Wvg staat voor Wet voorzieningen gehandicapten.

Wat is Wvg-vervoer Zaanstreek-Waterland?
Wvg-vervoer Zaanstreek-Waterland is een vorm van vervoer op aanvraag. Met één telefoontje regelt een gehandicapte of iemand met functiebeperkingen een rit. Het gaat om vervoer van deur tot deur, zonder overstap. De taxis rijden 7 dagen per week, tussen 7.30-24.00 uur en zijn goed toegankelijk voor rolstoelen, rollators, scootmobielen e.d. Het Wvg-vervoer is bedoeld voor sociaal vervoer. Dit betekent vervoer naar familie en vrienden, naar winkelcentra, buurthuis of vereniging. Het Wvg-vervoer is niet bedoeld voor woon-werkverkeer, bezoek aan scholen of artsenbezoek.

Hoe werkt het Wvg-vervoer?
Het vervoergebied is opgedeeld in openbaar vervoerzones. Een Wvg-rit dient minimaal een uur van tevoren te worden gereserveerd bij het centrale reserveringsnummer. Gekozen kan worden tussen een vertrektijdstip of een aankomsttijdstip. De klant betaalt de eigen bijdrage van de ritprijs bij het instappen contant aan de chauffeur. De eigen bijdrage voor een Wvg-rit is 0,80 voor de eerste zone en 0,40 voor iedere volgende zone. Vanaf 1 maart is het ook mogelijk een Wvgplus-rit te bestellen. Een Wvgplus-rit is een individuele rit, waarbij de klant direct van A naar B wordt vervoerd. Er moet voor deze service wel extra worden betaald. De eerste zone kost in dit geval 2,06. Voor iedere volgende zone in het vervoergebied betaalt de klant 1,03.

Alleen voor Wvg-geïndiceerden
Het Wvg-vervoer kan alleen gebruikt worden door degenen die hiervoor een indicatie hebben op basis van de Wvg. Groepspassen en passen voor het zogenaamde open systeem bestaan vanaf 1 maart niet meer. Houders van groepspassen zijn door de gemeente of het RIO hierover geïnformeerd. Pashouders van het open systeem konden niet door de gemeente of het RIO in kennis worden gesteld omdat alleen Nedtax over de gegevens van deze personen beschikt. Deze pashouders hebben namelijk geen Wvg-indicatie. Zij kunnen die natuurlijk wel aanvragen.

Een indicatie aanvragen?
Personen in de gemeenten Zaanstad, Oostzaan of Wormerland, kunnen een indicatie aanvragen bij het Regionaal Indicatie Orgaan (RIO) Zaanstreek. Het RIO beoordeelt op basis van de criteria die de wet en de gemeenten hebben gesteld of Wvgvervoer medisch noodzakelijk is. Degenen die al geïndiceerd zijn, hebben inmiddels een nieuwe vervoerpas en folder door Connexxion toegestuurd gekregen. Zij kunnen op 1 maart meteen van het nieuwe vervoer gebruik maken. Passagiers dienen altijd hun vervoerpas bij zich te hebben!

Meer informatie
Er is een folder met uitgebreide informatie over het Wvg-vervoer. Deze folder kan bij de gemeente of het RIO worden aangevraagd. Informatie over vervoer ten behoeve van artsenbezoek kunt u op opvragen bij uw zorgverzekeraar. Informatie over ritten buiten de regio kunt u opvragen bij TraXX: 0900-0987.

Belangrijke telefoonnummers

Reserveringsnummer Connexxion ( 0900-8416

Aanvragen indicatie Wvg-vervoer
RIO Zaanstreek ( 0800-2233445
RIO Waterland ( 0299-880188

Voor de redactie
Voor informatie kunt u contact opnemen met voorlichter Alien Zwart van de dienst Stad, tel. (075) 655 31 43.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie