Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financieel kader programakkoord vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amsterdam


---
|
Financieel kader programakkoord vastgesteld

Financieel kader programakkoord vastgesteld

Na de vaststelling in het college van B&W heeft wethouder Geert Dales (FinanciŽn c.a.) vanmorgen een toelichting gegeven op het Financieel Meerjarenperspectief 2003-2006. Het Financieel Meerjarenperspectief speelt een belangrijke rol bij de onderhandelingen voor het nieuwe programakkoord: het geeft inzicht in de -voorlopig berekende- beschikbare financiŽle ruimte voor de komende college-periode. Het omvat het perspectief (over vier jaar) van de algemene dienst (structureel: § 62,6 miljoen en incidenteel § 270,1 miljoen
+ pm) en een aantal fondsen.

Het Financieel Meerjarenperspectief wordt elk jaar in maart gepubliceerd, maar dit jaar is het in verband met de verkiezingen eerder opgesteld. Het Meerjaren-perspectief geeft een -zo goed mogelijke, maar door tal van onzekerheden omgeven- berekening van de in de gemeentebegroting beschikbare ruimte. Meerdere al in gang gezette projecten/plannen, waarvoor de dekking nog geheel of gedeeltelijk moet worden geregeld, zullen beslag op deze ruimte leggen. Te denken valt aan: de Openbare Bibliotheek, de Noord/Zuidlijn en de heront-wikkeling van het Stedelijk Museum. Iets vergelijkbaars geldt voor de ruimte zoals berekend in het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing/ Stadsvernieuwingsfonds (ISV/SV) waar een deel van de ruimte al is vastgelegd. Voor het stimuleringsfonds Volkshuisvesting liggen de bestedingsrichtingen vast.

De in het Meerjarenperspectief 2003-2006 opgenomen bedragen zijn gebaseerd op door betrokken diensten/sectoren aangeleverde cijfers. Voor het Gemeente-fonds, belastingen en omslagrente is een herberekening gemaakt van de cijfers uit de Begroting 2002.Het gaat daarbij om zogenaamde beleidsarme berekeningen met de nodige beperkingen en onzekerheden maar er kunnen wel degelijk bestuurlijke keuzen op worden gebaseerd. Voor een aantal onderwerpen zijn varianten en bandbreedtes aangegeven. Bijvoorbeeld voor: Belastingen en tarieven, Erfpacht, Armoede-bestrijding, Weerstandsvermogen en Privatisering facilitaire bedrijven. De wethouder pleit ervoor de nodige marges aan te houden in het programakkoord en de beleidsvoornemens mede afhankelijk te stellen van de mate waarin de gelden daadwerkelijk beschikbaar komen. Het Financieel Meerjarenperspectief is aan de leden van de gemeenteraad toegestuurd.

Marga Kuperus

^


-

© gemeente Amsterdam - 1-03-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie