Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zestienduizend euro voor onderzoek economisch functioneren

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Deventer

Zestienduizend euro beschikbaar voor onderzoek economisch functioneren

In samenwerking met het Midden- en Kleinbedrijf Deventer, de Kamer van Koophandel, de Vereniging Commercieel Onroerend Goed Deventer en Saxion Hogeschool IJselland wil de gemeente eens per half jaar onderzoek (laten) verrichten naar het economisch functioneren van, in eerste instantie, de Binnenstad. Het college van burgemeester en wethouders stelt hiervoor zestienduizend euro beschikbaar voor de komende twee jaar.

Het beleid om de economische functie van de Binnenstad te versterken, is gebaseerd op het verbeteren van de winkelstructuur en de openbare ruimte, en aandacht voor parkeren en bereikbaarheid. De aandacht voor de openbare ruimte wordt in enkele straten van de stad, waar de uitvoering van het Deventer Binnenstadperspectief haar voltooiing nadert, goed zichtbaar.

De slogan 'De stad bouwt verder aan zijn toekomst en het wordt hééél mooi' is in delen van de Binnenstad werkelijkheid geworden. Vandaar dat beheer en onderhoud van de stad in waarde stijgt en het verbeteren van de economische functie van de Binnenstad aandacht blijft behouden. Het is dus van groot belang te weten hoe de stad functioneert.

Economische temperatuur

Met een binnenstadsmonitor willen de gemeente en stedelijke partners de 'economische temperatuur' van de Binnenstad meten. In de monitor worden onder meer bezoekerstroom, omzetten, huurhoogtes, leegstand en branchering in beeld gebracht. De gegevens uit de monitor worden aangevuld met een consumentenonderzoek.

Op deze manier hoopt de gemeente haar detailhandelsbeleid goed te onderbouwen en tijdig in te springen op veranderingen in de markt. Uiteraard is de medewerking van de ondernemers in de Binnenstad van groot belang voor het welslagen van de monitor.

In het tweede kwartaal van dit jaar start de gemeente met de voorbereidingen en de eerste inventarisatie van de gegevens voor de monitor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie