Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Administratie eigen bijdrage vereenvoudigd

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het kabinet heeft de regeling in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) voor eigen bijdragen voor intramurale instellingen vereenvoudigd. Veel mensen vinden het huidige formulier erg omslachtig. Met ingang van volgend jaar hoeft er voor de eigen bijdrage geen ingewikkeld formulier meer ingevuld te worden door verzekerden. Het gaat hier om bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicapteninstellingen en psychiatrische instellingen.

Het kabinet heeft daartoe ingestemd met een concept Algemene Maatregel van Bestuur (AmvB) van staatssecretaris Vliegenthart (VWS). De eigen bijdragen voor de AWBZ worden mede bepaald op basis van de hoogte ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie