Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 01-03-2002

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-03-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.25 u) Vrijdag, 1 maart 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de John F. Kennedylaan in Heerlen. Totaal werden 647 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben 112 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een klein aantal voertuigbestuurders (15) werd terplaatse bekeurd doch de meeste voertuigbestuurders (97) krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km p/u.

Heerlen; verdovende middelen
Bij controle afgelopen donderdagavond op een parkeerplaats aan de Kloosterkensweg in Heerlen van een inzittende van een auto die daar geparkeerd stond, vond de politie in de auto verdovende middelen. Daarbij ging het om ruim 19 gram heroine. De politie heeft de heroine inbeslaggenomen en de verdachte, een 24-jarige man uit Duren (D) aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Duitser.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Prins Hendriklaan in Brunssum van een 29-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte, maakt proces-verbaal tegen hem op en legde hem een rijverbod op.

Landgraaf; auto inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen donderdagmiddag op de Lichtenbergerstraat in Landgraaf van een 23-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de Heerlenaar geen rijbewijs heeft. Nader onderzoek wees verder uit dat de verdachte hiervoor / voor hetzelfde feit eerder ook al was bekeurd. De politie heeft de auto van de Heerlenaar inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en avond verkeerscontroles gehouden op de Hofstraat en op de Brunssummerweg in Landgraaf. Daarbij werden totaal 68 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het niet / onjuist voeren van de voertuigverlichting tot het niet APK-gekeurd zijn van de voertuigen. Overigens werd een 28-jarige automobilist uit Landgraaf in het kader van een snelrechtprocedure bekeurd met een boete van 180 Euro. Bij de verkeerscontrole op de Brunssummerweg trof de politie in de kofferbak van zijn auto zon veertien hennepplanten aan. Die werden inbeslaggenomen. De man heeft de boete meteen betaald. Daarnaast maakt de politie proces-verbaal op tegen een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heerlen terzake overtreding van de Rijtijdenwet. Die wordt verdacht van geknoei met de tachograafschijven. De tachograafschijven werden inbeslaggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie