Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie jaar voor poging tot diefstal en bedreiging Den Haag

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank 's-Gravenhave

Drie jaar voor poging tot diefstal en bedreiging
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 1-03-2002

Verdachte heeft geprobeerd een overval te plegen in een snackbar, door de vrouw die op dat moment in die snackbar werkte met een nepvuurwapen te bedreigen. Hij deed daarbij alsof hij het wapen doorlaadde, waarna hij het wapen op de vrouw richtte, en heeft haar vervolgens in de richting van de kassa geduwd, daarbij roepende "Kassa!". Dat verdachte niet in zijn voornemen is geslaagd is niet aan hem, maar aan het kordate optreden van de aangeefster te danken.
Verder is verdachte diezelfde avond naar een persoon toegegaan die hij in een steegje zag lopen en heeft hij deze persoon, bij wijze van "grap" zoals hij zelf heeft verklaard, met een neppistool bedreigd. Het slachtoffer heeft hierdoor doodsangsten uitgestaan en dacht daadwerkelijk door verdachte te worden neergeschoten. Verdachte heeft daarna het slachtoffer tegen de schouder geduwd en heeft hem met het wapen op zijn gezicht geslagen.
Het letsel dat het slachtoffer hierdoor heeft opgelopen is weliswaar niet ernstig, maar het is goed mogelijk dat het voorval gevolgen zal hebben, in die zin dat het slachtoffer zich wellicht niet meer 's avonds op straat zal durven te begeven.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad9725

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=6776&i=43&ti=3 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie