Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse militairen verzorgen opleiding Afghaanse garde

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Nederlandse militairen verzorgen deel opleiding Afghaanse nationale garde

01-03-2002

In Afghanistan is een begin gemaakt met het opleiden en trainen van de leden van de toekomstige Afghaanse Nationale Garde. Deze zal uiteindelijk bestaan uit 600 militairen. Bij de opleiding van de Afghanen zijn ook Nederlandse militairen van de ISAF-veiligheidsmacht betrokken. Ons land neemt de opleiding van het verkenningspeloton van de garde voor haar rekening. Hierbij zijn vooral militairen van het Korps Commandotroepen betrokken.

De Afghaanse Nationale Garde zal straks gaan bestaan uit verschillende disciplines. Naast een hoofdkwartier-compagnie gaat het om drie gevechtscompagnieën. De hoofdkwartier-compagnie beschikt onder meer over een geneeskundig peloton, een motortransportpeloton en het door de Nederlandse militairen op te leiden verkenningspeloton. Voor de voeding van de op te leiden Afghaanse militairen heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking 50.000 euro ter beschikking gesteld.


* Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie