Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 01-03-2002

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-03-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.20 uur) Vrijdag 1 maart 2002

Sittard, gewond bij verkeersongeval:
Een 12 jarig meisje woonachtig te Sittard is donderdag 28 februari 2002 op een voetgangersoversteekplaats (VOP) op Hemelsley te Sittard aangereden door een 15 jarige bestuurder van een bromfiets. Deze laatste reed komende vanaf de Winston Churchilllaan in de richting van de Tudderenderweg. De bromfietsbestuurder zag pas op het allerlaatste moment het meisje de weg oversteken. Hij probeerde nog een aanrijding te voorkomen door uit alle macht te remmen maar was te laat. Het meisje werd op de vop aangereden, kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis te Sittard. Ook de bromfietsbestuurder kwam ten val, maar hij werd niet noemenswaardig gewond. Hij bleek bij het onderzoek van de politie slechts 15 jaar te zijn en mocht derhalve geen bromfiets besturen. Hij bleek zonder medeweten van zijn ouders de bromfiets gepakt te hebben en was ermee gaan toeren. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

Geleen, openlijke geweldpleging:
Twee jeugdigen uit Geleen zijn donderdagavond 28 februari 2002 op de Annastraat te Geleen door een aantal onbekend gebleven jongens zonder enige reden behoorlijk mishandeld.
Het tweetal liep donderdagavond omstreeks 21.45 uur toe op een supermarkt aan de Annastraat en werd bij de ingang aangesproken door een tweetal onbekende jongens. Dit gebeurde omdat een van beide onbekende jongens zich bekeken voelde door. Na eerst wat geduw liep de zaak vlug uit de hand. Beide jongens uit Geleen kregen heel wat klappen te incasseren van een groep van ongeveer 10 personen. Er werd getrapt en geslagen zelfs nadat een van beide slachtoffers op de grond was komen te vallen. Personeel van de supermarkt en enkele omstanders grepen in en wisten mogelijk erger te voorkomen. De groep maakte zich er daarna vlug tussenuit. Een van beide slachtoffers was nadien misselijk en duizelig en hij begon zich steeds slechter te voelen. Een ambulance heeft het slachtoffer meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Over zijn toestand is verder niets bekend. Het andere slachtoffer een 18 jarige inwoner van Geleen, heeft later op de avond bij de politie aangifte gedaan van de mishandeling. Hij liep een fikse kneuzing in zijn gezicht op en hield er verder een zware hoofdpijn aan over. De politie stelt een onderzoek in naar de geweldplegers.

Sittard, winkeldiefstal:
Een 16 jarige inwoonster van Sittard is donderdagavond 28 februari 2002 door de politie bekeurd na het plegen van een winkeldiefstal in een grootwinkelbedrijf aan de Markt te Sittard. Het meisje nam in het winkelbedrijf lingerie weg met een winkelwaarde van ruim 15 euro. Nadat zij met de niet betaalde goederen de winkel wilde verlaten werd zij ter verantwoording geroepen door het personeel. De gewaarschuwde politie nam het meisje mee naar het bureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Medewerkers van het bureau Halt zullen zorgdragen voor een verder afhandeling. De gestolen lingerie is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Het winkelbedrijf legde de inwoonster van Sittard een winkelverbod op.

Sittard, snelheidscontroles:
Vrijdag 1 maart 2002 hebben in Sittard en omgeving op meerdere plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. Deze vonden plaats tussen 07.30 en 10.15 uur plaats op de Provincialeweg te Limbricht, de Tunnelstraat en de Rijksweg Zuid te Sittard. In het totaal werd de snelheid gemeten van 2233 motorvoertuigen waarvan 132 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid. De hoogst gereden snelheid bleek 90 km per uur te zijn die op de Tunnelstraat te Sittard werd gereden. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie