Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vijf jaar voor heling, handel in heroine en verkrachting

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank 's-Gravenhave

Vijf jaar voor heling, handel in heroine en verkrachting
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 1-03-2002

Verdachte die blijkens een uittreksel uit het Algemeen Documentatieregister vele malen eerder met politie en justitie in aanraking is gekomen en ook is veroordeeld, heeft thans gedurende een periode van ruim een jaar gehandeld in cocaïne en heroïne. Hoewel hij pas drie maanden daarvoor op vrije voeten was gesteld na een veroordeling in het kader van de Opiumwet, is verdachte wederom vanuit zijn woning gaan dealen en liet hij zijn kinderen van 15 en 17 jaar de cocaïne en heroïne fijnmaken, wegen en verpakken. Heroïne en cocaïne zijn stoffen waarvan het gebruik schadelijk is voor de volksgezondheid en die maatschappelijke problemen met zich brengen. In de omgeving veroorzaakte de handelwijze van verdachte voorts overlast door het komen en gaan van kopers van de door hem aangeboden verdovende middelen.
Bij een doorzoeking in oktober 2001 is in de woning van verdachte een enorme hoeveelheid fietsen aangetroffen, waarvan de frame nummers waren weg gevijld en waarvan verdachte op het moment dat hij ze verkreeg wist dat zij van diefstal afkomstig waren. Bij een doorzoeking later dat jaar werd wederom een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die verdachte niet op reguliere wijze heeft verkregen. Verdachte nam in ruil voor drugs ook wel goederen aan. Verdachte verkocht de goederen op de markt.
Verdachte heeft zich vervolgens na zijn aanhouding in november 2001 schuldig gemaakt aan bedreiging van een politie ambtenaar en via hem van alle medewerkers van het bureau De Heemstraat, door de verbalisant aan wie hij werd voorgeleid dreigend mee te delen iedereen overhoop te zullen schieten of een granaat het bureau in te zullen gooien. Een maand eerder heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan verkrachting van zijn 19 jarige dochter. Hij heeft aldus haar lichamelijke integriteit op ernstige wijze geschonden en haar angsten doen uitstaan en is hierbij volledig voorbij gegaan aan de mogelijke psychische en lichamelijke gevolgen van zijn daden voor zijn dochter. Verdachte is voor soortgelijke delicten eerder veroordeeld.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad9734

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=6785&i=43&ti=3 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie