Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vergunning aan grolsch zorgvuldig verleend

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

Vergunning aan Grolsch zorgvuldig verleend


Enschede, 27 februari 2002

De Gemeente Enschede heeft op grond van de Wet Milieubeheer aan bierbrouwer Grolsch een vergunning verleend voor de bouw van een bierbrouwerij op De Groote Plooy. Tegen deze vergunning is door diverse partijen beroep ingediend bij de Raad van State.

Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de bodemprocedure inzake de milieuvergunning voor de nieuwe brouwerij. De Raad van State heeft de ingebrachte bezwaren ongegrond verklaard. De Raad is van mening dat de procedure om te komen tot de milieuvergunning en de bijbehorende MER-procedure zorgvuldig is doorlopen. De vergunning voldoet aan alle milieuregels, circulaires en huidige richtlijnen op het gebied van veiligheid, geur, stof en geluid.

Met deze uitspraak is de geldigheid van de milieuvergunning definitief bevestigd. Thans staat niets meer een spoedige realisatie van de bierbrouwerij op De Groote Plooy in de weg. Na drie verzoeken om schorsing en een uitgebreide behandeling van de bodemprocedure is er nu een onherroepelijke milieuvergunning en kan Grolsch zonder problemen doorgaan met de bouw van de brouwerij. Naar verwachting is de nieuwbouw vóór eind 2003 gerealiseerd.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie