Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CAO-akkoord voor open teelten

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: LTO Nederland
Zoek soortgelijke berichten

LTO Nederland

LTO zeer tevreden over grotere flexibiliteit in urenverdeling op jaarbasis

CAO-akkoord voor open teelten

Vrijdag 1 maart 2002 - Werkgeversorganisatie LTO-Nederland heeft vandaag een akkoord bereikt over een CAO voor de open teelten. Werknemers in akkerbouw, bloembollenteelt, vollegrondsgroenteteelt, boomteelt en handel en fruitteelt ontvangen over de periode 1 april 2001 tot 1 april 2003 een loonsverhoging van 6,1 procent. We hebben bezwaren van FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond over ons eindbod weg kunnen nemen. Met dit akkoord halen we een grotere flexibiliteit in de urenverdeling op jaarbasis binnen, waarover we zeer tevreden zijn, is de reactie van LTO-onderhandelaar Mans Vulto.
De bezwaren van de bonden spitsten zich onder meer toe op de verworven rechten (structureel overwerk- en afstandsvergoeding) van werknemers in vast dienstverband en van losse werknemers met een structureel dienstverband. LTO heeft vandaag per brief aangegeven deze te respecteren. Ook maakte LTO-Nederland de bonden duidelijk inspanningen te doen verrichten, om het instellen van ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen te stimuleren en te bevorderen. Verder zijn LTO en bonden het eens geworden over een keuzemogelijkheid voor het compenseren van flexibele arbeid.
Indien werkgevers en werknemers binnen een bedrijf uren op jaarbasis afspreken, ontvangen werknemers ter compensatie een extra salarisperiodiek. De standaardwerkweek van maandag tot en met zaterdag is gemiddeld 38 uur en kan worden uitgebreid tot een maximumarbeidstijd van 42 uur. Onder strikte voorwaarden kan voor een periode van 16 weken maximaal 45 uur worden gewerkt. Ter compensatie zijn werkweken van nul uur mogelijk.
Onder de CAO vallen 35.000 vaste medewerkers en 80.000 seizoenswerkers. De oude CAO liep op 1 januari 2001 af en is verlengd tot 1 april 2001. Per 1 januari 2001 was het loon al verhoogd met 1,8 procent. De nieuwe CAO omvat loonsverhogingen op 1 juli 2001 van 2,1 procent, op 1 januari 2002 van 1,5 procent, op 1 juli 2002 van 1,5 procent en op

1 januari 2003 van 1 procent. Op 1 april 2003 vervalt de toepassing van de automatische prijscompensatie.

Nadere informatie: Geert Pinxterhuis (tel. 070-3382721)

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: (info@lto.nl)

(Auteur: LTO-Nederland)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie