Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale impuls aan vrijwilligerswerk in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 01-03-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciale impuls aan vrijwilligerswerk

01-03-2002
Drie Utrechtse gemeenten kunnen met provinciale steun aan de slag met een versterking van het vrijwilligerswerk. De provincie draagt bij via een speciale subsidieregeling die in 2001 is ingesteld en waarmee vernieuwende projecten tot vijftig procent van de kosten worden vergoed. De provincie heeft hiervoor ruim 226.000,- beschikbaar gesteld. Eerder hebben al zes Utrechtse gemeenten gebruik gemaakt van deze stimuleringsregeling. Gemeenten gebruiken het provinciale fonds vooral om vrijwilligers te werven en te trainen.

Rhenen
Deze gemeente wil een vrijwilligerscentrale opzetten. In deze centrale komt een soort 'vacaturebank' waarmee de vraag naar vrijwilligerswerk en het aanbod beter inzichtelijk wordt gemaakt. De centrale is ook bedoeld om vrijwilligers op te leiden. Voor wat betreft werving van nieuwe vrijwilligers wordt vooral gemikt op mensen met een bijstandsuitkering. De bedoeling is dat deze nieuwe vrijwilligers zo uit hun sociale isolement worden geholpen. GS willen hieraan bijdragen met een subsidie van ruim 11.500,- Daarmee betaalt de provincie de helft van de kosten.

Ronde Venen
Ook in deze Utrechtse gemeente krijgt het vrijwilligerswerk een impuls. Hiervoor wordt een Steunpunt Vrijwilligerswerk opgezet. Vanuit dit steunpunt wordt o.a. gewerkt aan bevordering van de deskundigheid van vrijwilligers. De gemeente kan bovendien met steun van de provincie Utrecht werken aan projecten als een training voor vrijwilligers over stervensbegeleiding in het Johannes Hospitium. GS willen aan de Ronde Venen voor deze activiteiten ruim 13.200,- bijdragen.

Amerongen
In januari 2001 is in Amerongen het Comité Vrijwilligerswerk opgericht. Deze organisatie werkt aan opleiding en scholing van vrijwilligers en ontwikkelt PR-activiteiten die erop gericht zijn om jongeren te interesseren voor het vrijwilligerswerk. Deze activiteiten zijn in 2001 - het internationale jaar van de vrijwilligers - begonnen, maar lopen ook dit jaar door. GS zijn bereid om aan deze activiteiten steun te verlenen met een bijdrage van ruim 2200,-.

Bovenstaande projectsubsidies komen op 11 maart aan de orde in een behandeling door de statencommissie Zorg en Welzijn. De provinciale subsidieregeling voor het Utrechtse vrijwilligerswerk loopt november 2002.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 2583196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie